Stoelmassage, sportmassage of drukpuntmassage

Of je nu een Stoelmassage, Sportmassage of drukpuntmassage neemt, elke massage heeft zijn eigen doel. Wil je relaxen, heb je een sportblessure of gewoon een stijve nek? Het hangt van de aandoening en je doelstelling af, welke massage het best bij je past.

Massagepraktijk Ontspanning - Nicolien Ietswaard - massage collage - Stoelmassage

Stoelmassage

Stress, een verkeerde houding en te weinig ontspanning. Dat zijn dé oorzaken van een knoop in je nekspieren of dat pijnlijke gevoel in je rug. Meestal krijg je deze klachten door je werk. De stoelmassage is bedoeld om er juist daar – dus op je werk – iets aan te doen.

In weinig tijd (meestal 20 minuten) kun je al veel bereiken en klachten als rsi of een burn-out voorkomen. Ook het ziekteverzuim blijkt flink te dalen bij regelmatige stoelmassage. Nog meer goed nieuws: de belastingdienst stimuleert werkgevers om te investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers.

Stoelmassages of bedrijfsmassages maken deel uit van de investeringen die door de belastingdienst worden gestimuleerd. Stoelmassages behoren als arbovoorziening tot de ‘nihil’ waardering. Dit betekent dat de stoelmassages, mits er aan de voorwaarden van de belastingdienst wordt voldaan, onbeperkt kunnen worden vergoed. 

Deze voorwaarden zijn:

  • De werkgever heeft een arboplan.
  • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
  • De massage vindt tijdens werktijd op de werkplek plaats.
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
  • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privé-besparing voor de werknemer.

De masseur heeft een speciale stoel bij zich. Je kunt je kleding gewoon aanhouden. De masseur oefent met zijn handen, handpalmen en ellebogen druk uit op een aantal ‘acupressuurpunten’. Zo beïnvloedt hij de energiestroom door het lichaam. De drukpuntmassage wordt uitgevoerd op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen. Zo worden eventuele blokkades opgeheven en zwakke plekken versterkt.

Sportmassage

Sportmassage is een manier om het herstel na inspanning een handje te helpen. Sportmasseur wordt iemand pas na een gedegen opleiding. De standaardmassage van een sportmasseur is verzorgend (rustig en niet te stevig) of stimulerend (stevig en goed voor de bloedcirculatie). Niet alleen sporters hebben baat bij een sportmassage. Deze massage is ook bedoeld voor mensen die last hebben van stress, hoofdpijn of die heel actief zijn in hun vrije tijd. Een sportmassage biedt uitkomst als je veel fietst, zwemt of wandelt. Maar bijvoorbeeld ook als je een zwakke rug hebt of als je schouderpartij vast zit.

Te veel inspanning – tijdens het sporten, maar ook bij het werken, klussen of zelfs huishouden – kan spierpijn en blessures veroorzaken. De spieren, pezen en gewrichten hebben te veel te lijden en krijgen te weinig gelegenheid om zich te herstellen. Uiteindelijk kunnen de klachten tot overbelasting leiden. Bekende voorbeelden hiervan zijn een tennisarm en rsi. Dat uit zich in vermoeidheid, stijfheid en pijn. De sportmasseur kan met een herstel bevorderende massage een rol spelen bij het voorkomen van blessures.

Drukpuntmassage

Drukpuntmassage is een eeuwenoude behandeling uit China, die ook wel acupressuur wordt genoemd. Bij deze vorm van massage ga je ervan uit dat het lichaam diverse reflexzones en energiepunten heeft. Door speciale drukpunten op de huid te stimuleren, stimuleer je het proces van zelfgenezing. Kwaaltjes als hoofd- en rugpijn, slapeloosheid en opvliegers worden aangepakt. De drukpunten liggen op onzichtbare energiekanalen in het lichaam. Deze onzichtbare lijnen heten ‘meridianen’. Op deze meridianen zijn punten aan te wijzen die voor een menselijke emotie of een bepaald orgaan staan. Door op deze punten te drukken, kun je een verandering teweegbrengen in deze emoties en organen. Door de meridianen te masseren, raak je ontspannen en werk je emoties en spanningen weg.

De masseur kan verschillende technieken gebruiken om de energiestroom in het lichaam te herstellen:

  • Druk uitoefenen op de drukpunten.
  • Uitstrekken van de energiekanalen.
  • Kneden of bekloppen van de diverse energiezones op het lichaam.

Het is een heel toegankelijke vorm van massage. Iedereen kan er – met behulp van boeken of informatie op internet – mee aan de slag.

Bron: Stoelmassage, sportmassage en drukpuntmassage
Dit blogbericht verscheen eerder op https://www.gezondheidsnet.nl

Te veel inspanning – tijdens het sporten, maar ook bij het werken, klussen of zelfs huishouden – kan spierpijn en blessures veroorzaken. De spieren, pezen en gewrichten hebben te veel te lijden en krijgen te weinig gelegenheid om zich te herstellen. Uiteindelijk kunnen de klachten tot overbelasting leiden. Bekende voorbeelden hiervan zijn een tennisarm en rsi. Dat uit zich in vermoeidheid, stijfheid en pijn. De sportmasseur kan met een herstel bevorderende massage een rol spelen bij het voorkomen van blessures.

Deel dit artikel op:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Laat een reactie achter

Andere interessante blog artikelen
Afbeelding 492 Sport en Spierpijn massage bij MyoMind Massage
Edwin Ietswaard

Wat is een Sport & Spierpijn massage

Sport & Spierpijn massage is hetzelfde als een Sportmassage. Een massagevorm die bekend staat als stevig en om die reden vaak ook gekozen wordt boven een andere massagevorm als mensen spierklachten hebben. Toch is dat niet helemaal waar!

Lees verder »
Nieuwe tarieven abonnementen bij MyoMind Massage
Edwin Ietswaard

Nieuwe tarieven 2020 van MyoMind Massage

Jaarlijks hebben wij te maken met inflatie en kosten. Partijen waarmee wij samenwerken om onze dienstverlening zo optimaal mogelijk te hebben, verhogen hun kosten. Gelukkig kunnen wij deze grotendeels verdelen over alle klanten. We hebben dan ook besloten alleen de extra tijd per behandeling door te rekenen én bij een massage op locatie over te gaan op een vast tarief per bezoek.

Lees verder »

Afspraak maken

De agenda is druk! Je kan gewoon boeken in de online agenda. Heb je acute klachten of heb je een cadeaubon?
Neem dan contact op 06-51118473.

Laat je e-mail achter en ontvang onze massagetips

Je ontvangt maximaal 1x per maand een e-mail met massagetips, buiten de informatie die je als klant ontvangt ten behoeve van je boekingen. Je kan je altijd uitschrijven.

Hygiene protocol Covid19

Wij ontraden je vooralsnog een afspraak te maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

1. Mensen van 70 jaar en ouder.
2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:

• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.

Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.

Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.

Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.

Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.

Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.

Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.

Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.

Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.

Mensen met ernstige leverziekte.

 Mensen met ernstig overgewicht (BMI > 40).

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is.

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Je mag geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt: 

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
• (Zeer) ernstige spierpijn, zonder herkenbare oorzaak

Je mag ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot heeft met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

 Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken.

MyoMind Massage - Alphen aan den Rijn

Icons made by Freepik from www.flaticon.com
NGS - Nederlands genootschap voor Sportmassage

MyoMind Massage

IS GEstopt
per 31-12-2022!

Tot onze spijt hebben wij onze massagepraktijk beëindigd.

BEDANKT VOOR DE GEWELDIGE 7 JAREN

MyoMind Massage stopt per 31-12-2022