Wat is een Sport & Spierpijn massage

Iedereen is – denk ik – wel bekend met de term Sportmassage. Een massagevorm die bekend staat als stevig en om die reden vaak ook gekozen wordt boven een andere massagevorm als mensen spierklachten hebben. Toch is dat niet helemaal waar! De Sportmassage is wel steviger dan een Stress & Ontspanning massage maar naast het masseren kijk Edwin – hij is de Sportmasseur binnen MyoMind Massage [mie-o-mijnd massage] – naar meer zaken voordat je überhaupt op de tafel gaat liggen.

Afbeelding 492 Sport en Spierpijn massage bij MyoMind Massage

Voorheen heette de Sport & Spierpijn massage bij ons F.I.T. Sportmassage. F.I.T. staat voor Fast Insury Treatment en is tegelijkertijd ook het merk van de massageolie en massagebalsem waarmee de sportmassage gegeven werd. Daarin veranderd niets na de naamswijziging naar Sport & Spierpijn massage. Het is in de 3-luik van massages wel direct duidelijk dat deze massage bestemd is voor sportklachten die ontstaan zijn na een sportprestatie. Ook kan je heel goed vóór de sportprestatie een massage afnemen.

Stimulerende of sederende sportmassage

Als je vóór een sportprestatie een massage neemt noemen wij dat een stimulerende massage. In deze massage peppen we je lichaam en je spieren op om zo goed mogelijk te beginnen aan de training of wedstrijd. Deze massage is sneller qua tempo en wordt afgesloten met een ritmische kloppingen. De massage wordt vaak ongeveer 30 minuten tot een uur voor de inspanning gedaan, waarna je opbouwend kan starten met de warming-up. De massages zijn korter dan een reguliere massage. De korte massages (15-30 minuten) staan niet in ons massage-menu, maar als jij een extra set handen nodig hebt voor jezelf of je team, dan komt Edwin ook daarvoor naar je toe. Vraag om de tarieven die gelden bij een sportevenement.

Na de sportprestatie kan je ter bevordering van je herstel ook een sederende sportmassage ontvangen. Dit is een massage waarbij we zorgen dat je minder last krijgt van spierpijn en zorgen we ervoor dat je lichaam sneller kan herstellen. Deze massage wordt 30 minuten na afloop gegeven. Die tijd heeft je lichaam even nodig om af te koelen en weer in ‘normale modus’ te komen. In een uur tijd worden alle belangrijke delen van je lichaam behandeld. Specifiek gericht op jou en jouw sport.

In de massagepraktijk geven we meestal een sederende massage. Deze mag dus ook na 1 of meerdere dagen na de prestatie ontvangen worden.

Voor wie is deze massage geschikt?

Zoals we al eerder vertelden is deze massage bedoelt voor sportieve (en actieve) mensen. Je hoeft echt geen wedstrijdsporter te zijn. Als je met regelmaat stevig wandelt of fietst (op een mountainbike of racefiets), golft, tennist, turnt, voetbalt, enz…enz… dan vinden ook jouw spieren het heerlijk om even vertroeteld te worden. De frequentie van de Sport & Spierpijn massage is afhankelijk hoe intensief jij sport. Praat er eens over met Edwin.

P.s. Wist je dat Edwin in het (verre) verleden zelf topsporter is geweest? Hij heeft gewielrend in de weg-selectie van Zuid Holland en was specialist op de wielerbaan. Dat is een ovale (houten) baan van 250 tot 333 meter waar heel hard gereden wordt. Hij weet dus uit persoonlijke ervaring wat sport, inspanning en rust doet met je lichaam (en mind/ geest).

Blessure klachten?

Heb jij momenteel een blessure? Tijdens het herstel kan een massage veel baat hebben. Wanneer je weer gemasseerd mag worden is afhankelijk van het soort blessure en de (pijn)klachten die je ervan hebt. Overleg met je (sport)arts of fysiotherapeut of en wanneer een massage weer mag.

Direct een massage boeken?

Je kan een losse Sport & Spierpijn massage direct boeken via onze online boekingsagenda. De tarieven staan erbij. Of kijk op onze tarievenpagina.

Tip: Uiteraard kan je ook een duo massage boeken voor jou en je partner. Samen genieten van een massage door één of twee masseurs. Boeken kan dan het beste telefonisch op 06-51118473 (Edwin).

Boek een massage
Begin vandaag met een gezonder leven

Een losse massage voor €65,-

Duur: 60 minuten

Deel dit artikel op:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Laat een reactie achter

Andere interessante blog artikelen
Afbeelding 492 Klacht en Ongemak massage bij MyoMind Massage
Edwin Ietswaard

Wat is een Klacht & Ongemak massage

De Klacht & Ongemak massage is een klachtgerichte massage om direct resultaat te boeken wanneer je belemmerd wordt in je bewegingsvrijheid. In deze massage zullen we de triggerpoints en/of spierknopen direct behandelen. Dat is niet altijd comfortabel en kan zelfs (zeer) gevoelig zijn. Gelukkig is het tijdelijke pijn en zal je na de behandeling direct verschil voelen.

Lees verder »
Afbeelding 492 Stress en Ontspanning massage bij MyoMind Massage
Edwin Ietswaard

Wat is een Stress & Ontspanning massage

De Stress & Ontspanning massage is de opvolger van de zachte ontspanningsmassage. Een rustgevende massage waarbij we extra aandacht geven aan mentale lichaamsklachten, waarbij jij een volledig uur kan ontspannen. De kans bestaat dat je niet alles meemaakt, omdat je weggedoezeld.

Lees verder »

Afspraak maken

De agenda is druk! Je kan gewoon boeken in de online agenda. Heb je acute klachten of heb je een cadeaubon?
Neem dan contact op 06-51118473.

Laat je e-mail achter en ontvang onze massagetips

Je ontvangt maximaal 1x per maand een e-mail met massagetips, buiten de informatie die je als klant ontvangt ten behoeve van je boekingen. Je kan je altijd uitschrijven.

Hygiene protocol Covid19

Wij ontraden je vooralsnog een afspraak te maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

1. Mensen van 70 jaar en ouder.
2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:

• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.

Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.

Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.

Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.

Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.

Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.

Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.

Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.

Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.

Mensen met ernstige leverziekte.

 Mensen met ernstig overgewicht (BMI > 40).

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is.

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Je mag geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt: 

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
• (Zeer) ernstige spierpijn, zonder herkenbare oorzaak

Je mag ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot heeft met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

 Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken.

MyoMind Massage - Alphen aan den Rijn

Icons made by Freepik from www.flaticon.com
NGS - Nederlands genootschap voor Sportmassage

MyoMind Massage

IS GEstopt
per 31-12-2022!

Tot onze spijt hebben wij onze massagepraktijk beëindigd.

BEDANKT VOOR DE GEWELDIGE 7 JAREN

MyoMind Massage stopt per 31-12-2022