AromaTouch Treatment

Wanneer kies je een AromaTouch Treatment

Met de kracht van etherische oliën komt uw lichaam in diepe ontspanning.
De AromaTouch Treatment is een klinische benadering om etherische oliën toe te passen. Tijdens de massage werken we langs de meridiaan energiebanen en de inwendige contactpunten van de rug en voeten. Deze behandeling adviseren we bij o.a. pijnklachten, stress, verminderde weerstand en vermoeidheid.

De meeste mensen ervaren tegenwoordig meer stress dan hun lichaam en geest aankan. Stress kan voor veel ongemak zorgen in het lichaam. Daarom focussen we met de AromaTouch treatment als eerst op het verminderen van stress. Je lichaam ontspant en een ontspannen lichaam kan beter de aangebrachte essentiële oliën opnemen.

Afbeelding 492 AromaTouch Treatment bij MyoMind Massage

Top 5: Veel gestelde vragen

Het belangrijkste is dat je ontspannen aankomt. Neem even te tijd voor de massage en haast je niet. Ons advies is om 30 minuten voor en na de massage geen afspraken te plannen.

Tijdens de massage is het belangrijk dat je aangeeft wat je prettig vind. Vraag gerust om een extra handdoek tegen afkoeling of geef aan wanneer je meer of minder stevig gemasseerd wilt worden. Alleen wanneer jij je helemaal op je gemak voelt, en ontspannen bent, heeft de behandeling het volledige effect.

Direct na de massages is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen antistoffen afvoeren en heeft hiervoor vocht nodig. Neem ook even een half uurtje rust. Ga dus niet direct fysiek of mentaal aan de slag. Neem even je tijd om bij te komen.
Na het half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dat helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderd voor je hoofd.

Massages kennen zowel lichamelijke en mentale voordelen.

Het is bewezen dat massages lichamelijk meerdere positieve gevolgen hebben. Allereerst helpt een massage uw pijn als gevolg van stress te verminderen. Regelmatig een massage ondergaan, gaat bijvoorbeeld (spannings-)hoofdpijn tegen. Ten tweede werken massages verlichtend bij spierspanning en spierstijfheid. Daarnaast helpen ze spierspasmen tegen te gaan. Hiermee verbetert u de flexibiliteit van uw gewrichten. Het helpt u om dieper en makkelijker te ademen en verlaagt een hoge bloeddruk. Mede daardoor kun u uw sportieve prestaties verbeteren. Als laatste versterkt een massage uw immuunsysteem. Hierdoor wordt uw huid gezonder.

Op mentaal vlak is algemeen bekend dat massages uw geestelijke rust verbetert, alertheid ondersteunt en stress helpt verminderen. Het geeft een gevoel van welbehagen en stimuleert uw bewustzijn ten aanzien van de relatie tussen lichaam en geest.

Jazeker! Sinds december 2019 zijn wij gevestigd aan de Ouvertureweg 4 in Alphen aan den Rijn. Dat is recht tegenover het tunneltje naar de Lidl supermarkt. Je kan ons met de fiets en auto gemakkelijk bereiken en uiteraard gratis parkeren. De bus komt vlakbij. Je stapt dan uit ten hoogte van de Lidl en het Shell tankstation en loopt via het fietspad zo naar ons toe.

Wij hebben ervoor gekozen om alle behandelingen dezelfde duur te geven van 60 minuten. Je ziet bij andere praktijken een grote variatie tussen 30 en 120 minuten. Onze ervaring is dat een goede massage een redelijke duur nodig heeft om effectief te zijn. Effectief wordt je in een behandeling van 60 minuten ook 45-50 minuten gemasseerd. De rest van de tijd gebruiken wij voor het gesprek, aan- en uitkleden en hopelijk een nieuwe afspraak inplannen.

Afhankelijk van de massage en het te behandelen gebied, kleed jij je uit tot aan het ondergoed. Sieraden kunnen af, zodat de masseurs nergens achter blijven haken en jij je niet kan bezeren.

We masseren bij de meeste behandelingen met olie op de huid, dus het is handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Natuurlijk altijd tot waar jij je prettig bij voelt. Je bent constant toegedekt met handdoeken. De masseur slaat deze alleen open op de plek waar gemasseerd wordt. Je kan tijdens de massage altijd aangeven als jij je niet prettig voelt. Wij zullen daar vervolgens rekening mee houden.

Bij een rug-/nek-/schoudermassage hoeft je bijvoorbeeld alleen de bovenkleding uit te doen. We slaan dan een handdoek een klein stukje in jouw onderkleding zodat daar geen olie opkomt.

Wat doet een AromaTouch Treatment

Het doel van deze AromaTouch treatment is het sympathische- en het parasympatische zenuwstelsel van het lichaam weer in evenwicht te brengen. Deze massage is ontwikkeld door Dr. David Hill. De massage is zowel eenvoudig als intuïtief en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende soorten etherische olie die zorgen voor een ongeëvenaarde ervaring, waarbij uw lichaam weer helemaal in balans komt.

Bij een AromaTouch treatment wordt er gebruik gemaakt van 8 verschillende oliën. Met deze oliën wordt er langs de energiebanen in het lichaam gewerkt van de rug tot aan de voeten. Hierdoor komt het lichaam tot rust en wordt het lichaam weer terug in balans gebracht.

Wat is het resultaat na deze AromaTouch Treatment?

De treatment bevat 4 primair stappen.

 • 1. Stress vermindering

  De meeste mensen ervaren tegenwoordig meer stress dan hun lichaam en geest aan kan. Stress kan voor veel ongemak zorgen in het lichaam. Daarom focust AromaTouch als eerst op het verminderen van stress. Uw lichaam ontspant en een ontspannen lichaam kan beter de aangebrachte essentiële oliën opnemen.

 • 2. Het versterken van het imuunsysteem

  Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden. De tweede fase van de AromaTouch focust zich daar waar het nodig is het immuunsysteem een boost te geven. Hoe beter ons immuunsysteem, hoe beter ons lichaam in staat is zich te verdedigen.

 • 3. Verlichting van pijn en ontsteking

  In de derde fase focust de AromaTouch op het terugdringen van pijn en ontstekingen. Dat pijn niet leuk is dat weten we allemaal, maar wist u dat aanhoudende ontstekingen vaak de oorzaak zijn van chronische aandoeningen? De twee oliën ondersteunen uw lichaam in dit proces.

 • 4. In balans brengen van lichaam en geest

  Door deze drukke maatschappij ervaren we vaak een vlucht of vechtreactie. We zijn dan in uiterste paraatheid en kunnen dan heel snel denken en reageren. Wanneer deze toestand te lang aanhoud, eist het zijn tol op ons lichaam. Daarom is het belangrijk om uw lichaam in balans te brengen.

Iedere stap in het proces omvat 2 etherische oliën, enkelvoudig of samengesteld, die heel systematisch stress factoren aan het autonome zenuwstelsel verminderen en in balans brengen.

Alle 8 DoTerra oliën hebben verschillende functies

 • Stress vermindering

  1. Balance: Deze mix van 4 oliën creëert een goed gevoel, is kalmerend, ontspannend en zorgt voor verbinding.

  2. Lavendel: Deze olie is ontspannend, verzachtend & helend voor de huid, vermindert angst en helpt bij allergieën.

 • Verbeteren van het afweersysteem

  3. Melaleuca: Deze olie, ook wel bekend als “tea tree”, werkt sterk tegen bacteriën, schimmels en parasieten.

  4. On Guard: Deze mix van 5 oliën werkt desinfecterend en ondersteunt het immuunsysteem.

 • Ontstekingsremmend

  5. Aroma Touch: Deze mix van 4 oliën verzacht de huid en verbetert de doorbloeding van de huid.

  6. Deep Blue: Deze mix van 6 oliën geeft ontspanning bij pijnlijke spieren en gewrichten en werkt ontstekingsremmend.

 • Zenuwstelsel in balans

  7. Wild Orange: Deze olie ondersteunt het afweersysteem, werkt stemming verhogend en helpt bij stress gerelateerde angsten.

  8. Peppermint: Deze olie is verfrissend, geeft energie, ondersteunt het spijsverteringssysteem, ontspant de huid en is temperatuur verlagend.

Met een regelmatige massage verbeter jij de gezondheid van je lichaam.

Je kan bij ons de AromaTouch Treatment in 3 variatie ontvangen. Afhankelijk van je doel en lichamelijke klachten maak jij een keuze: Deze behandeling kan altijd in plaats van een lichaamsmassage worden gekozen in een strippenkaart of abonnement tegen de geldende meerprijs.
 • Losse massage

  Een losse massage is erg prettig als je voor de eerste keer bij ons een massage afneemt. Je kan dan eerst de behandeling ervaren als een kennismakingsmassage. Ook als je af en toe een massage wilt is een losse massage het meest verstandige.

 • Strippenkaart

  Heb je behoeft om vaker een massage te ontvangen, dan kan je voor een optimaal resultaat het beste meerdere massages in een periode nemen. Uit ervaring van onze klanten is gebleken dat veel klachten in 5 behandelingen een grote verbetering hebben doorgemaakt. Soms zijn ze zelfs al helemaal opgelost. Een strippenkaart kan je afnemen in 3, 5 of 10 behandelingen. Hoe meer behandelingen, hoe meer korting je ontvangt. Bij 10 behandelingen ontvang je 10% korting. Dus is de 10e behandeling een gratis massage.

 • Abonnement

  Na een aantal behandelingen is je lichaam zodanig hersteld dat je kan overgaan op een onderhoudsmassage. Hiervoor is een VIP abonnement met een maandelijkse massage ideaal. Je ontvangt elke maand een massage naar keuze. Het abonnement heeft een minimale duur van 12 maanden en is daarna maandelijks opzegbaar. Als dank voor jouw commitment ontvang je altijd 10% korting op de producten uit onze webshop.

Wat wordt jouw keuze?

Losse Treatment

Af en toe
75,- 60 minuten behandeling
 •  

Strippenkaart

Regelmatig
69,- Op basis van 10 strippen
 •  
Meest gekozen

VIP Abonnement

Elke maand
69,95 12x maandelijks één treatment
 •  

Onze tevreden klanten

"Vandaag een magnesium treatment mogen ontvangen van Nicolien, wat een weldadige, heerlijke behandeling. Zeker nog een keer."
Jennifer Kranenburg testimonial MyoMind Massage
Jennifer Kranenburg
Alphen aan den Rijn
"Geniet elke maand weer van je heerlijke massages. Dit is een echte aanrader voor een ieder die wilt genieten. Ik zeg doen.. je verdient het.."
Gregory Bosman testimonial MyoMind Massage
Gregory Bosman
Alphen aan den Rijn
"De AromaTouch treatment heb ik al een aantal keren mogen ervaren. De massages zijn heerlijk. Ik ben weer helemaal ontspannen na afloop."
Joyce Koster testimonial MyoMind Massage
Joyce Koster
Zwammerdam
Boek een Wellness Treatment
Begin vandaag met een gezonder leven

Een losse treatment voor €75,-

Duur: 60 minuten

Afspraak maken

De agenda is druk! Je kan gewoon boeken in de online agenda. Heb je acute klachten of heb je een cadeaubon?
Neem dan contact op 06-51118473.

Laat je e-mail achter en ontvang onze massagetips

Je ontvangt maximaal 1x per maand een e-mail met massagetips, buiten de informatie die je als klant ontvangt ten behoeve van je boekingen. Je kan je altijd uitschrijven.

Hygiene protocol Covid19

Wij ontraden je vooralsnog een afspraak te maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

1. Mensen van 70 jaar en ouder.
2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:

• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.

Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.

Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.

Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.

Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.

Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.

Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.

Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.

Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.

Mensen met ernstige leverziekte.

 Mensen met ernstig overgewicht (BMI > 40).

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is.

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Je mag geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt: 

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
• (Zeer) ernstige spierpijn, zonder herkenbare oorzaak

Je mag ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot heeft met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

 Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken.

MyoMind Massage - Alphen aan den Rijn

Icons made by Freepik from www.flaticon.com
NGS - Nederlands genootschap voor Sportmassage

MyoMind Massage

IS GEstopt
per 31-12-2022!

Tot onze spijt hebben wij onze massagepraktijk beëindigd.

BEDANKT VOOR DE GEWELDIGE 7 JAREN

MyoMind Massage stopt per 31-12-2022
corona covid19

Helaas zijn wij door de lockdown tijdelijk gesloten.

We tellen af tot 15 januari 2022

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Help ons deze lockdown door