Magnesium Treatment

Wanneer kies je een Magnesium Treatment

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam en steeds meer merken we dat we een Magnesium te kort hebben. Juist in tijden van stress of fanatiek sporten is magnesium erg belangrijk. Magnesium heeft een ontspannende werking op de spieren. Deze behandeling raden wij aan o.a. bij stress klachten, hoofdpijn en spierkrampen.

Mensen hebben het tegenwoordig erg druk en vergeten daardoor zichzelf een beetje “me time” te geven. Door het drukke bestaan wordt er veel van het lichaam gevraagd en worden grote hoeveelheden vitaminen en mineralen in het lichaam opgebrand. Daarom legt deze behandeling de focus op het aanvullen van de mineralen. Het laat je lichaam ontspannen, waarna jouw ontspannen lichaam kan het magnesium nog beter kan opnemen.
Afbeelding 492 Magnesium Treatment bij MyoMind Massage

Top 5: Veel gestelde vragen

Het belangrijkste is dat je ontspannen aankomt. Neem even te tijd voor de Magnesium Treatment en haast je niet. Ons advies is om 30 minuten voor en na de massage geen afspraken te plannen.

Tijdens de massage is het belangrijk dat je aangeeft wat je prettig vind. Vraag gerust om een extra handdoek tegen afkoeling of geef aan wanneer je meer of minder stevig gemasseerd wilt worden. Alleen wanneer jij je helemaal op je gemak voelt, en ontspannen bent, heeft de behandeling het volledige effect.

Direct na de massages is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen antistoffen afvoeren en heeft hiervoor vocht nodig. Neem ook even een half uurtje rust. Ga dus niet direct fysiek of mentaal aan de slag. Neem even je tijd om bij te komen.
Na het half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dat helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderd voor je hoofd.

Massages kennen zowel lichamelijke en mentale voordelen.

Het is bewezen dat massages lichamelijk meerdere positieve gevolgen hebben. Allereerst helpt een massage uw pijn als gevolg van stress te verminderen. Regelmatig een massage ondergaan, gaat bijvoorbeeld (spannings-)hoofdpijn tegen. Ten tweede werken massages verlichtend bij spierspanning en spierstijfheid. Daarnaast helpen ze spierspasmen tegen te gaan. Hiermee verbetert u de flexibiliteit van uw gewrichten. Het helpt u om dieper en makkelijker te ademen en verlaagt een hoge bloeddruk. Mede daardoor kun u uw sportieve prestaties verbeteren. Als laatste versterkt een massage uw immuunsysteem. Hierdoor wordt uw huid gezonder.

Op mentaal vlak is algemeen bekend dat massages uw geestelijke rust verbetert, alertheid ondersteunt en stress helpt verminderen. Het geeft een gevoel van welbehagen en stimuleert uw bewustzijn ten aanzien van de relatie tussen lichaam en geest.

Jazeker! Sinds december 2019 zijn wij gevestigd aan de Ouvertureweg 4 in Alphen aan den Rijn. Dat is recht tegenover het tunneltje naar de Lidl supermarkt. Je kan ons met de fiets en auto gemakkelijk bereiken en uiteraard gratis parkeren. De bus komt vlakbij. Je stapt dan uit ten hoogte van de Lidl en het Shell tankstation en loopt via het fietspad zo naar ons toe.

Wij hebben ervoor gekozen om alle behandelingen dezelfde duur te geven van 60 minuten. Je ziet bij andere praktijken een grote variatie tussen 30 en 120 minuten. Onze ervaring is dat een goede massage een redelijke duur nodig heeft om effectief te zijn. Effectief wordt je in een behandeling van 60 minuten ook 45-50 minuten gemasseerd. De rest van de tijd gebruiken wij voor het gesprek, aan- en uitkleden en hopelijk een nieuwe afspraak inplannen.

Afhankelijk van de massage en het te behandelen gebied, kleed jij je uit tot aan het ondergoed. Sieraden kunnen af, zodat de masseurs nergens achter blijven haken en jij je niet kan bezeren.

We masseren bij de meeste behandelingen met olie op de huid, dus het is handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Natuurlijk altijd tot waar jij je prettig bij voelt. Je bent constant toegedekt met handdoeken. De masseur slaat deze alleen open op de plek waar gemasseerd wordt. Je kan tijdens de massage altijd aangeven als jij je niet prettig voelt. Wij zullen daar vervolgens rekening mee houden.

Bij een rug-/nek-/schoudermassage hoeft je bijvoorbeeld alleen de bovenkleding uit te doen. We slaan dan een handdoek een klein stukje in jouw onderkleding zodat daar geen olie opkomt.

Wat doet een Magnesium Treatment

Het doel van een Magnesium Treatment is om spierspanningen in het gehele lichaam weer in balans te brengen. Dit gebeurt door middel van pakkingen van de rug en de voeten. Daarnaast ontvang je van de masseuse ook hele rustige en zachte massage bewegingen die ervoor zullen zorgen dat het lichaam even helemaal weg zakt in diepe rust.

Bij het Magnesium Treatment wordt gebruik gemaakt van de producten van Permsal: Magnesium scrub, Magnesium gel en Magnesium olie. Om de behandeling af te sluiten ontvang je na afloop een glaasje Magnesium water. Dit werkt ontstekingsremmend wordt via de slijmvliezen het snelst opgenomen.

Wat is het resultaat na deze Magnesium Treatment?

De treatment bevat 6 primair stappen.

 • 1. Verbeteren van de stofwisseling:

  In ons lichaam gebeuren vele chemische reacties. Deze zijn afhankelijk van enzymen. Deze helpen onder andere bij de temperatuur regeling van ons lichaam en ook bij het bouwen van nieuwe cellen. Magnesium ondersteunt die vele enzymen en helpt bij de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten. Hierdoor is magnesium een belangrijke mineraal voor onze stofwisseling en onze cellen.

 • 2. Het verkrijgen van meer energie:

  Hoe meer magnesium een mens in zijn lijf heeft, hoe beter de energiebalans is in de spieren. De energieproductie in de spieren en in het hart wordt door het magnesium verhoogd. Hierdoor zullen de prestaties tijdens het sporten worden verbeterd en blijven je spieren gedurende de dag beter aanvoelen.

 • 3. Stimuleren van eiwit opname:

  Proteïne (eiwitten) zijn heel erg belangrijk voor onze spieren en bindweefsel. Doordat het magnesium de opbouw van eiwitten bevordert gaan spieren zich beter ontwikkelingen. Dit resulteert in meer spierkracht.

 • 4. Versterken van tanden en botten:

  Magnesium zorgt ervoor dat botten hard en stabiel blijven. Als kind neemt je lichaam nog veel magnesium op uit voedsel, maar naarmate je ouder wordt gaat dit lastiger voor het lichaam. Het is daarom van belang dat dit aangevuld wordt. Het mineraal Calcium zorgt voor de hardheid en weerbarstigheid van de botten, terwijl Magnesium ervoor zorgt dat de botten elastisch blijven en ervoor zorgt dat botten minder snel breken.

 • 5. Magnesium en ontspanning:

  Calcium en Magnesium werken heel nauw samen in het lichaam. Zo ondersteund Calcium bij het samentrekken van de spieren, en laat Magnesium de spieren weer ontspannen. Als de verhouding van Calcium en Magnesium in onbalans is, ontstaan er spierspanningen en spierkrampen.

 • 6. Soepel functioneren van het zenuwstelsel:

  Magnesium is verantwoordelijk voor de prikkeloverdracht tussen spieren en de zenuwen. Het Magnesium zorgt ervoor dat het functioneren van de spieren soepel verloopt en zorgt bij overprikkelingen ervoor dat de spieren tot rust komen.

Gedurende de behandeling zorgt elk Magnesiumproduct ervoor dat het lichaam dit volledig opneemt en direct in de spieren terecht komt.

Met een regelmatige massage verbeter jij de gezondheid van je lichaam.

Je kan de bij ons de Magnesium Treatment in 3 variatie ontvangen. Afhankelijk van je doel en lichamelijke klachten maak jij een keuze: Deze behandeling kan altijd in plaats van een lichaamsmassage worden gekozen in een strippenkaart of abonnement tegen de geldende meerprijs.

 • Losse massage

  Een losse massage is erg prettig als je voor de eerste keer bij ons een massage afneemt. Je kan dan eerst de behandeling ervaren als een kennismakingsmassage. Ook als je af en toe een massage wilt is een losse massage het meest verstandige.

 • Strippenkaart

  Heb je behoeft om vaker een massage te ontvangen, dan kan je voor een optimaal resultaat het beste meerdere massages in een periode nemen. Uit ervaring van onze klanten is gebleken dat veel klachten in 5 behandelingen een grote verbetering hebben doorgemaakt. Soms zijn ze zelfs al helemaal opgelost. Een strippenkaart kan je afnemen in 3, 5 of 10 behandelingen. Hoe meer behandelingen, hoe meer korting je ontvangt. Bij 10 behandelingen ontvang je 10% korting. Dus is de 10e behandeling een gratis massage.

 • Abonnement

  Na een aantal behandelingen is je lichaam zodanig hersteld dat je kan overgaan op een onderhoudsmassage. Hiervoor is een VIP abonnement met een maandelijkse massage ideaal. Je ontvangt elke maand een massage naar keuze. Het abonnement heeft een minimale duur van 12 maanden en is daarna maandelijks opzegbaar. Als dank voor jouw commitment ontvang je altijd 10% korting op de producten uit onze webshop.

Wat wordt jouw keuze?

Losse Treatment

Af en toe
75,- 60 minuten behandeling
 •  

Strippenkaart

Regelmatig
69,- Op basis van 10 strippen
 •  
Meest gekozen

VIP Abonnement

Elke maand
69,95 12x maandelijks één treatment
 •  

Onze tevreden klanten

"Vandaag een magnesium treatment mogen ontvangen van Nicolien, wat een weldadige, heerlijke behandeling. Zeker nog een keer."
Jennifer Kranenburg testimonial MyoMind Massage
Jennifer Kranenburg
Alphen aan den Rijn
"Geniet elke maand weer van je heerlijke massages. Dit is een echte aanrader voor een ieder die wilt genieten. Ik zeg doen.. je verdient het.."
Gregory Bosman testimonial MyoMind Massage
Gregory Bosman
Alphen aan den Rijn
"De AromaTouch treatment heb ik al een aantal keren mogen ervaren. De massages zijn heerlijk. Ik ben weer helemaal ontspannen na afloop."
Joyce Koster testimonial MyoMind Massage
Joyce Koster
Zwammerdam
Boek een Wellness Treatment
Begin vandaag met een gezonder leven

Een losse treatment voor €75,-

Duur: 60 minuten

Afspraak maken

De agenda is druk! Je kan gewoon boeken in de online agenda. Heb je acute klachten of heb je een cadeaubon?
Neem dan contact op 06-51118473.

Laat je e-mail achter en ontvang onze massagetips

Je ontvangt maximaal 1x per maand een e-mail met massagetips, buiten de informatie die je als klant ontvangt ten behoeve van je boekingen. Je kan je altijd uitschrijven.

Hygiene protocol Covid19

Wij ontraden je vooralsnog een afspraak te maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

1. Mensen van 70 jaar en ouder.
2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:

• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.

Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.

Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.

Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.

Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.

Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.

Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.

Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.

Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.

Mensen met ernstige leverziekte.

 Mensen met ernstig overgewicht (BMI > 40).

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is.

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Je mag geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt: 

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
• (Zeer) ernstige spierpijn, zonder herkenbare oorzaak

Je mag ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot heeft met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

 Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken.

MyoMind Massage - Alphen aan den Rijn

Icons made by Freepik from www.flaticon.com
NGS - Nederlands genootschap voor Sportmassage

MyoMind Massage

IS GEstopt
per 31-12-2022!

Tot onze spijt hebben wij onze massagepraktijk beëindigd.

BEDANKT VOOR DE GEWELDIGE 7 JAREN

MyoMind Massage stopt per 31-12-2022
corona covid19

Helaas zijn wij door de lockdown tijdelijk gesloten.

We tellen af tot 15 januari 2022

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Help ons deze lockdown door