Stress en Ontspanning massage

Wanneer kies je een Stress en Ontspanning massage

Heerlijk ontspannen met een ontspanningsmassage! Na lang werken mag je even alle energie loslaten. Je hebt hard gewerkt en veel verplichtingen gehad afgelopen tijd. Nu even ‘Me time’. Even niets aan je hoofd, geen werk, geen verplichtingen, niets. Je voelt het in je hele lichaam: stramme spieren, een hoofd vol ruis en de kramp van laatst voel je nog steeds als je eraan denkt. Nu even bijna een uur een ontspanningsmassage. Je voelt alle negatieve energie loskomen en je lichaam is weer helemaal terug in balans. Nog even en je beland in ‘dromenland’, zo fijn voelt het aan.

Met de Stress en Ontspanning massage geef jij je vermoeide lichaam even een boost. Deze ontspanningsmassage is bedoeld voor de lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het wordt ook wel de Wellnessmassage genoemd. Tijdens de massage maken we gebruik van verschillende technieken. Afhankelijk van eventuele klachten kan de massage teder tot stevig zijn, met als doel het lichaam te stimuleren tot herstel.

Afbeelding 492 Stress en Ontspanning massage bij MyoMind Massage

Top 5: Veel gestelde vragen

Het belangrijkste is dat je ontspannen aankomt. Neem even te tijd voor de Stress en Ontspanning massage en haast je niet. Ons advies is om 30 minuten voor en na de massage geen afspraken te plannen.

Tijdens de Stress en Ontspanning massage is het belangrijk dat je aangeeft wat je prettig vind. Vraag gerust om een extra handdoek tegen afkoeling of geef aan wanneer je meer of minder stevig gemasseerd wilt worden. Alleen wanneer jij je helemaal op je gemak voelt, en ontspannen bent, heeft de behandeling het volledige effect.

Direct na de massages is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen antistoffen afvoeren en heeft hiervoor vocht nodig. Neem ook even een half uurtje rust. Ga dus niet direct fysiek of mentaal aan de slag. Neem even je tijd om bij te komen.
Na het half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dat helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderd voor je hoofd.

Massages kennen zowel lichamelijke en mentale voordelen.

Het is bewezen dat massages lichamelijk meerdere positieve gevolgen hebben. Allereerst helpt een massage uw pijn als gevolg van stress te verminderen. Regelmatig een massage ondergaan, gaat bijvoorbeeld (spannings-)hoofdpijn tegen. Ten tweede werken massages verlichtend bij spierspanning en spierstijfheid. Daarnaast helpen ze spierspasmen tegen te gaan. Hiermee verbetert u de flexibiliteit van uw gewrichten. Het helpt u om dieper en makkelijker te ademen en verlaagt een hoge bloeddruk. Mede daardoor kun u uw sportieve prestaties verbeteren. Als laatste versterkt een massage uw immuunsysteem. Hierdoor wordt uw huid gezonder.

Op mentaal vlak is algemeen bekend dat massages uw geestelijke rust verbetert, alertheid ondersteunt en stress helpt verminderen. Het geeft een gevoel van welbehagen en stimuleert uw bewustzijn ten aanzien van de relatie tussen lichaam en geest.

Jazeker! Sinds december 2019 zijn wij gevestigd aan de Ouvertureweg 4 in Alphen aan den Rijn. Dat is recht tegenover het tunneltje naar de Lidl supermarkt. Je kan ons met de fiets en auto gemakkelijk bereiken en uiteraard gratis parkeren. De bus komt vlakbij. Je stapt dan uit ten hoogte van de Lidl en het Shell tankstation en loopt via het fietspad zo naar ons toe.

Wij hebben ervoor gekozen om alle behandelingen dezelfde duur te geven van 60 minuten. Je ziet bij andere praktijken een grote variatie tussen 30 en 120 minuten. Onze ervaring is dat een goede massage een redelijke duur nodig heeft om effectief te zijn. Effectief wordt je in een behandeling van 60 minuten ook 45-50 minuten gemasseerd. De rest van de tijd gebruiken wij voor het gesprek, aan- en uitkleden en hopelijk een nieuwe afspraak inplannen.

Afhankelijk van de massage en het te behandelen gebied, kleed jij je uit tot aan het ondergoed. Sieraden kunnen af, zodat de masseurs nergens achter blijven haken en jij je niet kan bezeren.

We masseren bij de meeste behandelingen met olie op de huid, dus het is handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Natuurlijk altijd tot waar jij je prettig bij voelt. Je bent constant toegedekt met handdoeken. De masseur slaat deze alleen open op de plek waar gemasseerd wordt. Je kan tijdens de massage altijd aangeven als jij je niet prettig voelt. Wij zullen daar vervolgens rekening mee houden.

Bij een rug-/nek-/schoudermassage hoeft je bijvoorbeeld alleen de bovenkleding uit te doen. We slaan dan een handdoek een klein stukje in jouw onderkleding zodat daar geen olie opkomt.

Wat doet een Stress en Ontspanning massage

De Stress en Ontspanning massage is een zachte ontspanningsmassage, bedoeld voor de lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het wordt ook wel de wellnessmassage genoemd. Bij deze massage maken we gebruik van verschillende wellnessmassage technieken zoals klassieke ontspanningsmassage, Lomi Lomi massage en Shiatsu drukpunt-technieken. We richten ons volledig op volledige ontspanning. Het oplossen van spierknopen, verklevingen e.d. wordt vermeden. Het doel is volledige lichamelijke en mentale ontspanning. Speciaal voor diegene die vaak last hebben van een ‘vol hoofd’ of hoofdpijnklachten heeft, wordt aan de massage een hoofdmassage met Shiatsu drukpunt-technieken toegevoegd. Ook bestaat (bij Nicolien) de mogelijkheid tot Reiki.

Wat is het resultaat na deze massage?

Met een regelmatige massage verbeter jij de gezondheid van je lichaam.

Je kan bij ons de Stress en Ontspanning massage in 3 variatie ontvangen. Afhankelijk van je doel en lichamelijke klachten maak jij een keuze:

 • Losse massage

  Een losse massage is erg prettig als je voor de eerste keer bij ons een massage afneemt. Je kan dan eerst de behandeling ervaren als een kennismakingsmassage. Ook als je af en toe een massage wilt is een losse massage het meest verstandige.

 • Strippenkaart

  Heb je behoeft om vaker een massage te ontvangen, dan kan je voor een optimaal resultaat het beste meerdere massages in een periode nemen. Uit ervaring van onze klanten is gebleken dat veel klachten in 5 behandelingen een grote verbetering hebben doorgemaakt. Soms zijn ze zelfs al helemaal opgelost. Een strippenkaart kan je afnemen in 3, 5 of 10 behandelingen. Hoe meer behandelingen, hoe meer korting je ontvangt. Bij 10 behandelingen ontvang je 10% korting. Dus is de 10e behandeling een gratis massage.

 • Abonnement

  Na een aantal behandelingen is je lichaam zodanig hersteld dat je kan overgaan op een onderhoudsmassage. Hiervoor is een VIP abonnement met een maandelijkse massage ideaal. Je ontvangt elke maand een massage naar keuze. Het abonnement heeft een minimale duur van 12 maanden en is daarna maandelijks opzegbaar. Als dank voor jouw commitment ontvang je altijd 10% korting op de producten uit onze webshop.

Wat wordt jouw keuze?

Losse massage

Af en toe
57,50 60 minuten behandeling
 •  

Strippenkaart

Regelmatig
52,50 Op basis van 10 strippen
 •  
Meest gekozen

Abonnement

Elke maand
52,95 12x maandelijks één massage
 •  

*Voor massage op locatie geldt een toeslag.

Onze tevreden klanten

"Nicolien wist precies hoe ze mijn pijnpunten kon aanpakken. Resultaat, pijn klachten zijn weg, en voel me een stuk minder grieperig. Thanks topper!!"
Jennifer Kranenburg testimonial MyoMind Massage
Jennifer Kranenburg
Alphen aan den Rijn
"Ik kwam binnen met hoofdpijn, en dat weet Edwin te beteugelen. De spieren in de rug weer soepel gemaakt, je gaat er weer beter weg dan dat je er komt."
"Het was weer een heerlijke massage, knopen en stijve plekken weer goed losgemaakt, en ontspannen mijn avond in. Bedankt weer!"
Joyce Koster testimonial MyoMind Massage
Joyce Koster
Zwammerdam
Boek een massage
Begin vandaag met een gezonder leven
Een losse massage voor 57,50

Duur: 60 minuten

Afspraak maken

In verband met aanhoudende drukte hebben wij een klantenstop! Heb je een cadeaubon? Neem dan contact op 06-51118473.

Laat je e-mail achter en ontvang onze massagetips

Je ontvangt maximaal 1x per maand een e-mail met massagetips, buiten de informatie die je als klant ontvangt ten behoeve van je boekingen. Je kan je altijd uitschrijven.

Hygiene protocol Covid19

Wij ontraden je vooralsnog een afspraak te maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

1. Mensen van 70 jaar en ouder.
2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:

• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.

Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.

Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.

Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.

Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.

Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.

Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.

Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.

Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.

Mensen met ernstige leverziekte.

 Mensen met ernstig overgewicht (BMI > 40).

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is.

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Je mag geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt: 

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
• (Zeer) ernstige spierpijn, zonder herkenbare oorzaak

Je mag ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot heeft met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

 Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken.

MyoMind Massage - Alphen aan den Rijn

Icons made by Freepik from www.flaticon.com
NGS - Nederlands genootschap voor Sportmassage
corona covid19

Helaas zijn wij door de lockdown tijdelijk gesloten.

We tellen af tot 3 maart 2021

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Help ons deze lockdown door