Over ons

Over ons, hoe het begon

In 2014 kreeg Edwin veel last van pijnaanvallen in zijn benen. Waar het vandaan kwam wisten we niet, maar het zorgde naast de fysieke ongemakken ook weer voor mentale problemen. Deze herkenden we direct door de burn-out die hij had gehad in 2010-2012. Door de pijn kon hij maar een klein stukje lopen, voordat anderen zagen dat hij mank liep. Echt ongemakkelijk, want even naar de supermarkt gaan werd een obstakel. Uiteindelijk kreeg hij uitval van zijn linkerbeen en belandde hij een week in het ziekenhuis. Na vele onderzoeken, MRI’s, scans en overleggen met verschillende artsen bleek dat hij ‘gewoon gezond’ was. De artsen hadden geen medische verklaring voor de ongemakken. Wij merkten wel dat als ik hem masseerde de pijn minder werd; ook een warm bad of douche zorgde voor verbetering.

Nicolien bezig met ontspanningsmassage
Nicolien bezig met een ontspannende massage
Nicolien in auto Massagepraktijk Ontspanning
Nicolien als 'Masseuse aan huis' met Massagepraktijk Ontspanning

De start van de massagepraktijk

Intussen was de 2e economische crisis is volle gang. Nicolien haar als pedagogisch medewerkster kinderdagverblijf hield op door faillissement van haar werkgever. Daar stonden we dan! De één met uitvalverschijnselen (en een fulltime baan) en de ander zonder werk.
Nicolien genoot van het geven van massages en diep vanbinnen wilde ze altijd al een massageopleiding volgen. Nu was de kans, dus is zij in september 2014 begonnen met de opleiding Ontspanningsmassage bij Massage in Beweging in ons eigen Alphen aan den Rijn. Ze genoot, ook omdat Nicolien alle nieuwe technieken meteen kon uitproberen op Edwin. Zijn fysieke klachten verbeterden steeds een klein beetje. Ook werden we allemaal weer vrolijk.

Na het behalen van het diploma, hebben we besloten deze droom werkelijkheid te maken.

Massagepraktijk Ontspanning werd gestart, waarbij Nicolien de massages ging doen. Edwin deed alle financiële en marketing zaken; daar had hij weer meer verstand van.
We wilden ons met de massagepraktijk richten op mensen die door stress en andere mentale overbelasting ook lichamelijke klachten kregen. Veelal komen deze klachten uit een drukke baan met daarnaast nog een (druk) gezinsleven. En dan mag er ook nog gesport worden, want je moet toch wel je lichaam in gezondheid houden. Doordat veel mensen teveel hooi op hun vork nemen, belandt 1 op de 7 werkende mensen in een burn-out. Dat is ruim 14%! Dan hebben we het nog niet over andere overspanningsverschijnselen.
We hebben Massagepraktijk Ontspanning op 12 augustus 2015 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is onze droom een feit geworden. In de eerste drie jaar masseerde alleen Nicolien. Sinds september 2018 is Edwin ook begonnen met masseren en sindsdien masseren we gezamenlijk in de massagepraktijk.

Massagepraktijk Ontspanning wordt MyoMind Massage

In 2020 hebben wij onze onderneming aangepast. Edwin is volledig aanwezig als masseur en daarnaast hebben we een (online) winkel geopend. Ook zijn we van ‘Masseuse aan huis’ naar een praktijklocatie gegaan aan de Ouvertureweg 4 in Alphen aan den Rijn.
Omdat we al geruime tijd de naam Massagepraktijk Ontspanning niet meer bij onze doelstellingen vonden passen, was de opening van de praktijklocatie dé gelegenheid om de bedrijfsnaam aan te passen naar MyoMind Massage.
MyoMind Massage staat voor spieren (Myo) en de koppeling tussen lichaam en geest (Mind). Je spreekt het uit als [Mie-o-Mijnd].

Massagepraktijk Ontspanning wordt MyoMind Massage

Onder de afbeelding van onze geweldige massagepraktijk lees je nog meer over ons.

MyoMind Massage pand aan de Ouvertureweg 4 te Alphen aan den Rijn
Ons pand aan de Ouvertureweg 4 in Alphen aan den Rijn

2x parttime is meer dan fulltime

Naast de massagepraktijk werkt Nicolien 3 dagen per week bij een geweldig kinderdagverblijf als Pedagogisch medewerker.
Edwin is daarnaast zelfstandige met Ietswaard Support als Boekhouding- & Bedrijfssupport voor ZZP’ers. In deze combinatie zijn wij in balans en leven wij ons mooiste leven.

Meer over ons weten?

Nicolien Ietswaard - Masseuse bij MyoMind Massage

Nicolien Ietswaard

Masseuse

Mijn naam is Nicolien Ietswaard – Frissen. Ik ben in 1980 geboren in Badhoevedorp en via Hoofddorp ben ik in 2003 met Edwin in Alphen aan den Rijn komen wonen. Intussen hebben we twee heerlijke meiden rondlopen.

Ik heb altijd genoten van het helpen van mensen; ik sta altijd klaar als anderen mijn hulp nodig hebben. Ik ben een echt familiemens en sta open voor anderen. Op deze manier kan ik tijdens de behandelingen heel goed aanvoelen waar het probleem zit en in de meeste situaties oplossen. Dat geeft mij heel veel voldoening!

Edwin Ietswaard - Masseur bij MyoMind Massage

Edwin Ietswaard

Masseur

Mijn naam is Edwin Ietswaard. Ik ben in 1976 geboren in Amsterdam. Niet heel lang gebleven, want met 3 maanden werd ik Alphenaar. Zo voel ik mij ook!

Voor ik masseur werd heb ik een carrière gehad in de Automotive branche als verkoopadviseur en commerciële support. Daarnaast heb ik mij ten behoeve van de massagepraktijk mij geschoold als boekhouder. Ik verzorg dus niet alleen jouw massages, maar ook alle administratieve, financiële en commerciële activiteiten van de onderneming.

Boek een massage
Begin vandaag met een gezonder leven

Een losse massage voor €65,-

Duur: 60 minuten

Afspraak maken

De agenda is druk! Je kan gewoon boeken in de online agenda. Heb je acute klachten of heb je een cadeaubon?
Neem dan contact op 06-51118473.

Laat je e-mail achter en ontvang onze massagetips

Je ontvangt maximaal 1x per maand een e-mail met massagetips, buiten de informatie die je als klant ontvangt ten behoeve van je boekingen. Je kan je altijd uitschrijven.

Hygiene protocol Covid19

Wij ontraden je vooralsnog een afspraak te maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

1. Mensen van 70 jaar en ouder.
2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:

• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.

Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.

Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.

Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.

Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.

Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.

Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.

Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.

Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.

Mensen met ernstige leverziekte.

 Mensen met ernstig overgewicht (BMI > 40).

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is.

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Je mag geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt: 

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
• (Zeer) ernstige spierpijn, zonder herkenbare oorzaak

Je mag ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot heeft met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

 Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken.

MyoMind Massage - Alphen aan den Rijn

Icons made by Freepik from www.flaticon.com
NGS - Nederlands genootschap voor Sportmassage

MyoMind Massage

IS GEstopt
per 31-12-2022!

Tot onze spijt hebben wij onze massagepraktijk beëindigd.

BEDANKT VOOR DE GEWELDIGE 7 JAREN

MyoMind Massage stopt per 31-12-2022
corona covid19

Helaas zijn wij door de lockdown tijdelijk gesloten.

We tellen af tot 15 januari 2022

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Help ons deze lockdown door