Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap verander er veel in je lichaam. Daarom kan je wel eens des te meer behoefte hebben aan een zwangerschapsmassage. Even tijd voor je zelf nemen is dan ook extra belangrijk. Vooral in het tweede deel van je zwangerschap zal je veel baat hebben bij een goede massage.

Veel zwangere vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap last van kwaaltjes als:

  • Moeheid of verlies van energie
  • Last van de rug, nek of bekken
  • Minder goed slapen
  • Spataderen en
  • Vocht vasthouden.
Zwangerschapsmassage

Wanneer geen zwangerschapsmassage

Toch mag je gedurende je zwangerschap niet zomaar een massage nemen. Er zijn toch echt wel enkele massages die echt af te raden zijn en ook in de eerste 3 maanden is het af te raden.

  • Drukpunt massage is er één die niet bevorderlijk is. Sommige spieren staan in verbinding met de baarmoeder en het is van belang dat die niet geactiveerd worden zoals bij een stoelmassage of deep-tissue massage gebeurd.
  • Warmte massages zijn ook niet aan te raden. Zoals een Hot Stone massage of kruidenstempel massage tijdens deze massage komen er heel vel afvalstoffen vrij. Als je niet zwanger bent plas je dit wel weer uit, maar ben je wel zwanger plas je ze ook wel uit maar kan het ook in de baarmoeder terecht komen. Of dit echt een risico geeft voor de baby is onvoldoende bewezen, maar waarom een risico lopen?
  • Kruidenmassage, hierbij moet je goed opletten welke kwaaltjes je wilt bestrijden, sommige kruiden zoals rozemarijn en salie kunnen namelijk een verkrampende werking hebben en hierdoor kan je dan een zwangerschapsvergiftiging veroorzaken. Het beste is dus om gewoon en kruiden massage tijdens je zwangerschap even over te slaan.

Voordelen zwangerschapsmassage

Nu heeft een ontspanningmassage tijdens je zwangerschap ook vele voordelen. Het kan bij veel meer helpen, dan alleen bij de zwangerschapskwaaltjes. Zo geeft een zwangerschapsmassage ontspanning, doordat de huid intensief aandacht krijgt en chemische stoffen vrij komen in het lichaam die zorgen voor de ontspanning. Maar ook je spieren worden soepeler, je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt helemaal tot rust. Je lichaam krijgt de mogelijkheid zich te herstellen. Deze chemische stoffen die vrij komen zijn zowel goed voor jou maar ook voor de baby. Door massage kom je ook lekkerder in je vel te zitten. De meeste vrouwen krijgen in het tweede trimester last van hun rug en benen en hierbij kan massage verlichting bieden.

In het derde trimester kan je dankzij je snel groeiende baby ook last krijgen van je bekken en schouders. Dan is een zwangerschapsmassage een geweldige uitkomst!
Ook versterkt massage je immuunsysteem waardoor je dus minder vatbaar bent voor ziekten. Ook zal een zwangere vrouw beter slapen doordat ze meer ontspannen is en minder last heeft van de kwaaltjes. Daarnaast vermindert massage ook de aanmaak van Cortisol (stress hormoon) in de hersenen en hierdoor ben je als zwangere vrouw ook minder gestrest. Ook wordt de bloedcirculatie en je lymfestelsel gestimuleerd. Hierdoor worden zuurstof, voedingstoffen en afvalstoffen sneller door het lichaam vervoerd van én naar de baby.

Hoe vaak kan jij je laten masseren?

Heb je eenmaal een keer laten masseren dan zijn de meeste zwangere vrouwen verkocht! Sommige vrouwen laten zich in het tweede trimester één keer in de 4 weken masseren. Zodra ze het derde trimester bereiken één keer in de 2 weken. De snel groeiende baby zorgt dan vaak voor extra rug- en schouderklachten en dan kan een massage echt uitkomst bieden. Je hebt dan ook al verlof en is het alleen al even lekker om te relaxen.
Boek een massage
Begin vandaag met een gezonder leven

Een losse massage voor €65,-

Duur: 60 minuten

Deel dit artikel op:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Laat een reactie achter

Andere interessante blog artikelen
Afbeelding 492 Sport en Spierpijn massage bij MyoMind Massage
Edwin Ietswaard

Wat is een Sport & Spierpijn massage

Sport & Spierpijn massage is hetzelfde als een Sportmassage. Een massagevorm die bekend staat als stevig en om die reden vaak ook gekozen wordt boven een andere massagevorm als mensen spierklachten hebben. Toch is dat niet helemaal waar!

Lees verder »
Afbeelding 492 Klacht en Ongemak massage bij MyoMind Massage
Edwin Ietswaard

Wat is een Klacht & Ongemak massage

De Klacht & Ongemak massage is een klachtgerichte massage om direct resultaat te boeken wanneer je belemmerd wordt in je bewegingsvrijheid. In deze massage zullen we de triggerpoints en/of spierknopen direct behandelen. Dat is niet altijd comfortabel en kan zelfs (zeer) gevoelig zijn. Gelukkig is het tijdelijke pijn en zal je na de behandeling direct verschil voelen.

Lees verder »

Afspraak maken

De agenda is druk! Je kan gewoon boeken in de online agenda. Heb je acute klachten of heb je een cadeaubon?
Neem dan contact op 06-51118473.

Laat je e-mail achter en ontvang onze massagetips

Je ontvangt maximaal 1x per maand een e-mail met massagetips, buiten de informatie die je als klant ontvangt ten behoeve van je boekingen. Je kan je altijd uitschrijven.

Hygiene protocol Covid19

Wij ontraden je vooralsnog een afspraak te maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

1. Mensen van 70 jaar en ouder.
2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:

• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.

Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.

Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.

Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.

Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.

Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.

Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.

Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.

Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.

Mensen met ernstige leverziekte.

 Mensen met ernstig overgewicht (BMI > 40).

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is.

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Je mag geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt: 

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
• (Zeer) ernstige spierpijn, zonder herkenbare oorzaak

Je mag ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot heeft met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

 Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken.

MyoMind Massage - Alphen aan den Rijn

Icons made by Freepik from www.flaticon.com
NGS - Nederlands genootschap voor Sportmassage

MyoMind Massage

IS GEstopt
per 31-12-2022!

Tot onze spijt hebben wij onze massagepraktijk beëindigd.

BEDANKT VOOR DE GEWELDIGE 7 JAREN

MyoMind Massage stopt per 31-12-2022