Massage noodzakelijk of een luxe?

Veel mensen denken dat massage een “luxe behandeling” is, maar is dat wel zo? Als ik er zelf aan denk vind ik het geen luxe, maar juist een noodzakelijk onderhoud van je lichaam.

Tegenwoordig is iedereen maar druk en de laatste tijd is die druk alleen maar opgevoerd. Dat heeft ons geen goed gedaan. Doordat iedereen zoveel mogelijk thuis moest blijven, kregen we vaak ook een andere rol. Ongevraagd. Door het thuiswerken en de kinderen ondersteunen bij hun school werk werd er veel meer van ons gevraagd. Van een gewoon werkende ouder werden we ineens en thuiswerkende ouder en leerkracht inéén. Dit voerde de druk flink op, want we willen natuurlijk allemaal alle ballen hooghouden.

Massage noodzakelijk of een luxe

Overladen worden aan prikkels

Normaal worden we al de hele dag omgeven door een enorme hoeveelheid prikkels, maar die prikkels werden nu ineens verdubbeld. Naast je Facebook, e-mails, drukte op het werk werd dat ineens helemaal anders. Geen gesprekken meer met collega’s op de werk vloer, maar nog meer appjes, nog meer belletjes en nog meer e-mails. Hierdoor werden we echt de hele dag overprikkeld. Soms met de kinderen nog om je heen.

Langzaamaan gaan we nu weer terug naar het normale leven en beginnen werk en privé weer als vanouds door elkaar heen te lopen. Wat voor ons als normaal klinkt is eigenlijk helemaal niet zo normaal. We leven in een drukke maatschappij, zijn 24/7 bezig met onze omgeving en reageren dan ook continu op onze omgeving. Hierdoor krijgen we wel steeds minder tijd voor “het gezamenlijk eten met het gezin”, te rusten en te ontspannen. Dit alles zorgt er wel voor dat we alles steeds minder goed kunnen verwerken en dus steeds minder goed gaan slapen. Het slechte slapen resulteert weer in gejaagd gedrag en een slechte concentratie. Met alle gevolgen van dien.

Zijn we toch luier geworden?

Toch zijn er mensen die juist denken dat we steeds luier worden. We hebben bijna allemaal wel een auto, roltrappen of lift die ons naar de bovenste verdieping van kantoor brengt en een geavanceerde smartphone/ iPad die om ons van alles op de hoogte houden. Hierdoor bewegen we stukken minder en zitten we al gauw zo’n 10-12 uur per dag. Dit heeft de nodige consequenties voor het lichaam en de geest.

Vele mensen ervaren lichamelijke klachten, spierspanningen of verschillende vage klachten die zij niet kunnen plaatsen. Toch geeft het vele zitten niet alleen consequenties voor je spieren, maar ook op je botten, je gewrichten en je organen. Je kunt wel zeggen dat er een constante druk wordt uitgeoefend op je houding en de spieren. Het is zelfs zo erg dat als je elke dag in dezelfde houding zit dit echt negatieve gevolgen heeft. Al heeft menig bedrijf zich op ergonomisch gebied ontwikkeld en zijn stoelen en bureaus bij te stellen, maar als je elke keer bij het mailen je schouders optrekt of bij elk telefoontje je als een plumpudding in de stoel laat zakken, verzwakt dit toch je bindweefsels en dit is juist het netwerk van je spieren, gewrichten, botten en organen. Het bindweefsel geeft vorm aan je lichaam, maar beschermt daarnaast ook je organen. Onze bewegelijkheid wordt mogelijk gemaakt door het bindweefsel en als we dan veel gaan stil zitten zorgen we ervoor dat we verklevingen gaan krijgen in het bindweefsel. Deze verklevingen zorgen er dan weer voor dat het lichaam zijn afvalstoffen niet goed kwijt kan en hierdoor voelen we ons stijf en ervaren we verzuurde spieren.

Stress

Daarnaast hebben we ook nog te maken met stress. Doordat we de hele dag worden overprikkeld raakt het zenuwstelsel overprikkeld. Je hoofd reageert hierop en dat leidt tot en verhoogd spanningsveld. Het lichaam is de hele dag bezig om stresshormonen aan te maken zoals adrenaline en cortisol. Dit heeft ook een negatief effect op ons lichaam.

Daarom ben ik van mening dat een massage zo enorm veel oplevert. Daarom zie ik massage ook niet als een luxe, maar als een noodzakelijk onderhoud. Een massage zorgt niet alleen voor een stukje “me-time”, maar het zorgt er ook voor dat het bindweefstel los blijft en de doorbloeding goed gestimuleerd wordt. Ook wordt er tijdens een massage de spieren even goed onderhanden genomen waardoor de stresshormonen en de afvalstoffen het lichaam worden uitgewerkt. Dat zorgt er weer voor dat je even opgeladen wordt op een positieve manier en de stress in je lichaam wordt verminderd. Het immuunsysteem wordt ook nog eens verbeterd. Wat wil je nog meer?

Massage is geen luxe

We kunnen het er dus wel over eens zijn dat een massage echt wel gezien mag worden als een preventief onderhoud van je lichaam en gezondheid. Een luxeauto, dure telefoon of mooie kleding is allemaal erg leuk, maar die bevorderen niet je gezondheid. We mogen ons die massage dus echt wel gunnen, want zo blijven we fit, vitaal en vooral gezond.

Heb jij weleens een echte lichaamsmassage ontvangen bij een professionele massagepraktijk? Met MyoMind Massage richten wij juist op die volwassenen die door mentale en fysieke overbelasting lichamelijke klachten hebben ontwikkeld. Specifiek voor mentale spanningsklachten hebben wij de Stress & Ontspanning massage. Na een gedegen intake, gaan we voor jou aan de slag. We bekijken, voelen en masseren het lichaam zodat jij na enkele massages weer fitter voelt en beter kan functioneren in het werk en privé.

Je kan 7 dagen per week bij ons terecht in Alphen aan den Rijn. Boek eenvoudig online je massage bij Edwin of Nicolien.

Direct een massage boeken?

Je kan een losse Stress & Ontspannin massage direct boeken via onze online boekingsagenda. De tarieven staan erbij. Of kijk op onze tarievenpagina.

Tip: Uiteraard kan je ook een duo massage boeken voor jou en je partner. Samen genieten van een massage door één of twee masseurs. Boeken kan dan het beste telefonisch op 06-51118473 (Edwin).

Boek een massage
Begin vandaag met een gezonder leven

Een losse massage voor €65,-

Duur: 60 minuten

Deel dit artikel op:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Laat een reactie achter

Andere interessante blog artikelen
5 handige video rekoefeningen voor zelfmassage tijdens de lockdown
Nicolien Ietswaard

5 handige rekoefeningen voor zelfmassage tijdens de lockdown

Wij geven je 5 handige rekoefeningen voor zelfmassage zodat je weer fit verder kan. Werk je in de bouw of ben je professioneel sporter of zit je de hele dag achter een computer? Iedereen weet dat langdurig in één houding zitten niet best is voor je lichaam en geest. Je lichaam spant zich continue aan en dat brengt fysieke ongemakken met zich mee.

Lees verder »
Wat doet massage bij een burn-out
Edwin Ietswaard

Wat doet massage bij een burn-out

Tegenwoordig vragen mensen erg veel van zichzelf. Ze zijn druk met het gezin, familie, werk en hobby’s en alles eist tijd en aandacht. Hierdoor zijn er maar weinig momenten van rust en momenten voor jezelf. Door het drukke leven ontstaat de kans op verhoogde stress. Hierdoor verlies je jezelf al snel uit het oog. Je wordt sneller moe en uiteindelijk raak je uitgeput, waardoor het langzaamaan steeds wat minder met je gaat. Een burn-out ligt op de loer.

Lees verder »

Afspraak maken

De agenda is druk! Je kan gewoon boeken in de online agenda. Heb je acute klachten of heb je een cadeaubon?
Neem dan contact op 06-51118473.

Laat je e-mail achter en ontvang onze massagetips

Je ontvangt maximaal 1x per maand een e-mail met massagetips, buiten de informatie die je als klant ontvangt ten behoeve van je boekingen. Je kan je altijd uitschrijven.

Hygiene protocol Covid19

Wij ontraden je vooralsnog een afspraak te maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

1. Mensen van 70 jaar en ouder.
2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:

• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.

Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.

Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.

Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.

Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.

Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.

Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.

Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.

Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.

Mensen met ernstige leverziekte.

 Mensen met ernstig overgewicht (BMI > 40).

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is.

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Je mag geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt: 

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
• (Zeer) ernstige spierpijn, zonder herkenbare oorzaak

Je mag ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot heeft met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

 Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken.

MyoMind Massage - Alphen aan den Rijn

Icons made by Freepik from www.flaticon.com
NGS - Nederlands genootschap voor Sportmassage

MyoMind Massage

IS GEstopt
per 31-12-2022!

Tot onze spijt hebben wij onze massagepraktijk beëindigd.

BEDANKT VOOR DE GEWELDIGE 7 JAREN

MyoMind Massage stopt per 31-12-2022