Wat is een AromaTouch massage

In een AromaTouch massage wordt gewerkt met etherische oliën. Dit zijn natuurlijke bestanddelen die uit planten, zaden, wortels, bloemen en andere delen van planten worden gehaald. Deze bestanddelen hebben een zeer sterke geur en zijn dan ook zeer geconcentreerd. Iedereen heeft wel eens genoten van de geur van vers geplukte lavendel of van een bloeiende roos. Dan heb je dus al eens de geur van etherische olie ervaren.

Wat is een AromaTouch massage

Vroeger werden etherische oliën al veel gebruikt in verschillende culturen vanwege hun vermeende medicinale en therapeutische krachten. Tegenwoordig laten de wetenschappelijke studies en trends zien dat het meer holistisch en een alternatieve zelfzorg in de gezondheidszorg is. Waarbij de diepe voordelen van etherische olie voor onze gezondheid steeds meer word bevestigd. Mensen grijpen dan ook steeds vaker naar een etherische olie, waarbij verschillende soorten etherische olie ook in de voeding gebruikt kan worden.

Sommige olie wordt verkregen door persing, daarbij is sinaasappel of citroen olie een goed voorbeeld. Deze olie komt voort uit de schil en deze schillen worden geperst en opgevangen, maar de meeste oliën worden verkregen door stoomdestillatie. Stoomdestillatie is erg eenvoudig. Stoom word door de verzamelde planten delen geleid. Door deze warmte verdampt de olie en de damp die overblijft bevat dus de olie. Daarna word de stoom afgekoeld, waardoor die gaat condenseren. Door het condenseren blijven er 2 vloeistoffen over, olie en water. Doordat olie lichter is dan water mengen deze niet en zijn ze goed van elkaar te scheiden.
Pure onversneden etherische olie is doorzichtig en kan variëren van kleur. Van kristal helder tot intens blauw.

Wat doet etherische olie?

Etherische olie kan een onderdeel zijn van een pro actieve manier van omgaan met je gezondheid. Maar kan absoluut niet gezien worden als vervanging van de reguliere geneeswijze.

Veel etherische oliën kunnen door hun specifieke werking worden ingezet als geneesmiddel of te voorkoming van lichamelijke ongemakken. Door de combinatie van de geneeskrachtige en specifieke geur kan een olie een goede werking hebben op je gemoedstoestand. Elke olie heeft op het lichaam een andere inwerking en uit werking, waardoor het accent kan liggen op het voorkomen van problemen of juist het verminderen van problemen, maar het kan sommige problemen ook zeker genezen.

Het gebruik van etherische olie?

Etherische oliën worden vaak toegepast omdat ze de emotionele en fysieke welzijn van de mens zouden bevorderen. Nu werk ik met etherische oliën van het merk doTERRA en deze oliën kunnen op een heel breed vlak worden ingezet als enkelvoudige olie maar ook als samengestelde olie.

Etherische oliën worden meestal op drie verschillende manieren gebruikt:

Geuren hebben een invloed op ieder zijn lichaam en emoties. Geuren stimuleren de hormonen en beïnvloeden een hoop prosessen in ons lichaam. Aroma therapie is gebaseerd op het prikkelen van voorspelbare reacties van het lichaam en dan specifiek op de zintuigelijke prikkels. Bepaalde etherische oliën die door een diffuser worden gebruikt werken zeer stimulerend terwijl andere juist meer kalmerend en rustgevend werken. Daarnaast heeft het emotionele voordelen kan een diffuser met etherische olie ook de lucht zuiveren en ongewenste geuren doen verdwijnen.

Doordat pure etherische oliën een natuurlijke monoculaire samenstelling heeft is deze veilig om direct op de huid te gebruiken en worden ze ook snel opgenomen door de huid. Etherische oliën worden vaak gebruikt bij massage en schoonheidsbehandelingen.

Sommige etherische oliën kunnen ook als voedingssupplement worden gebruikt, maar doe dit alleen als het duidelijk op het etiket vermeld staat.

AromaTouch massage

AromaTouch massage is een klinische benadering om etherische oliën toe te passen. Er word tijdens deze massage gewerkt langs de meridiaan energiebanen en de inwendige contact punten van de rug en voeten.

Het doel van deze AromaTouch massage is het sympathische en het parasympatische zenuwstelsel van het lichaam weer in evenwicht te brengen. Deze massage is ontwikkeld door Dr. David Hill. De massage is eenvoudig als intuïtief en er word gebruikt gemaakt van verschillende soorten etherische olie die zorgen voor een ongeëvenaarde ervaring, waarbij de ontvanger weer helemaal in balans komt.

De massage bevat 4 primair stappen.

 • 1. Stress vermindering

  De meeste mensen ervaren tegenwoordig meer stress dan hun lichaam en geest aan kan. Stress kan voor veel ongemak zorgen in het lichaam. Daarom focust AromaTouch als eerst op het verminderen van stress. Uw lichaam ontspant en een ontspannen lichaam kan beter de aangebrachte essentiële oliën opnemen.

 • 2. Het versterken van het imuunsysteem

  Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden. De tweede fase van de AromaTouch focust zich daar waar het nodig is het immuunsysteem een boost te geven. Hoe beter ons immuunsysteem, hoe beter ons lichaam in staat is zich te verdedigen.

 • 3. Verlichting van pijn en ontsteking

  In de derde fase focust de AromaTouch op het terugdringen van pijn en ontstekingen. Dat pijn niet leuk is dat weten we allemaal, maar wist u dat aanhoudende ontstekingen vaak de oorzaak zijn van chronische aandoeningen? De twee oliën ondersteunen uw lichaam in dit proces.

 • 4. In balans brengen van lichaam en geest

  Door deze drukke maatschappij ervaren we vaak een vlucht of vechtreactie. We zijn dan in uiterste paraatheid en kunnen dan heel snel denken en reageren. Wanneer deze toestand te lang aanhoud, eist het zijn tol op ons lichaam. Daarom is het belangrijk om uw lichaam in balans te brengen.

Iedere stap in het proces omvat 2 etherische oliën, enkelvoudig of samengesteld, die heel systematisch stress factoren aan het autonome zenuwstelsel verminderen en in balans brengen.

Direct een AromaTouch massage boeken?

Je kan een losse AromaTouch massage direct boeken via onze online boekingsagenda. De tarieven staan erbij. Of kijk op onze tarievenpagina.

Boek een Wellness Treatment
Begin vandaag met een gezonder leven

Een losse treatment voor 65,-

Duur: 60 minuten

Deel dit artikel op:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Laat een reactie achter

Andere interessante blog artikelen

Afspraak maken

De agenda is druk! Je kan gewoon boeken in de online agenda. Heb je acute klachten of heb je een cadeaubon?
Neem dan contact op 06-51118473.

Laat je e-mail achter en ontvang onze massagetips

Je ontvangt maximaal 1x per maand een e-mail met massagetips, buiten de informatie die je als klant ontvangt ten behoeve van je boekingen. Je kan je altijd uitschrijven.

Hygiene protocol Covid19

Wij ontraden je vooralsnog een afspraak te maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

1. Mensen van 70 jaar en ouder.
2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:

• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.

Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.

Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.

Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.

Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.

Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.

Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.

Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.

Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.

Mensen met ernstige leverziekte.

 Mensen met ernstig overgewicht (BMI > 40).

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is.

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Je mag geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt: 

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
• (Zeer) ernstige spierpijn, zonder herkenbare oorzaak

Je mag ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot heeft met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

 Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken.

MyoMind Massage - Alphen aan den Rijn

Icons made by Freepik from www.flaticon.com
NGS - Nederlands genootschap voor Sportmassage

MyoMind Massage

IS GEstopt
per 31-12-2022!

Tot onze spijt hebben wij onze massagepraktijk beëindigd.

BEDANKT VOOR DE GEWELDIGE 7 JAREN

MyoMind Massage stopt per 31-12-2022