Jubileum massagepraktijk 5 jaar

HET IS FEEST 🎉
Vandaag (12 augustus 2020) bestaat onze massagepraktijk 5️⃣jaar

Een jubileum waar we begin van het jaar grootse plannen mee hadden, maar door de Corona maatregelen zit dat er helaas niet in.

Toch willen we dit jubileum niet zomaar voorbij laten gaan. Er is een heleboel gebeurd in de 5 jaar.

jubileum massagepraktijk 5 jaar

Een kleine opsomming, omdat het kan:

2014: Nicolien start met de Wellnessmassage opleiding
2015: Start Massagepraktijk Ontspanning – Uw masseuse aan huis
2016: Lancering website: MassagepraktijkOntspanning.nl
2018: Edwin start met de Sportmassage opleiding
2019: Edwin wordt toegevoegd als 2e masseur.
2019: Opening van onze eigen praktijk aan de Ouvertureweg 4 in Alphen aan den Rijn
2020: Naamswijziging: MyoMind Massage – Massage bij mentale en fysieke lichaamsklachten
2020: Nieuwe website: MyoMindMassage.nl
2020: De eenmanszaak wordt een VOF

Het allerbelangrijkste wat in de afgelopen 5 jaar gebeurd is, zijn de trouwe klanten. Dank jullie wel 🙏

2014

2014 was – zeker voor mij, Edwin – niet het jaar waar ik met veel plezier aan terug denkt. In dat jaar ervaarde ik heel veel lichamelijke klachten. Vooral in mijn linker been, die wilde gewoon niet meer doen wat hij moest doen. Het gevolg was dat ik heel veel pijn had en veel functieverlies. Na vele ziekenhuis bezoeken en testen kreeg ik de diagnose: Er is niet aan de hand. Daar zat ik dan. Intussen merkte ik dat warmte en massage mij hielp. 

Nicolien start met de Wellnessmassage opleiding
|Voor Nicolien was dat de reden om een opleiding tot masseuse te volgen. Tijdens de opleiding leerde zij de fijne kneepjes van het massage vak en kon zij mij heel goed helpen. Ook masseerde zij vrienden en familie om meer ervaring op te doen.

Naast de opleiding werkte Nicolien 2 dagen per week als kinderleidster (pedagogisch medewerker) in het kinderdagverblijf en gaf ze een paar keer in de week workshops van Oriflame. Onze toenmalige onderneming NicebyBeauty.

2015

Na het examen van de massage opleiding vertelde Nicolien mij dat ze eigenlijk verder wilde gaan met masseren. Hierdoor moest een keuze gemaakt worden, want zowel NicebyBeauty (Oriflame cosmetica workshops) als professioneel gaan masseren zat er niet in. De knoop werd in de zomervakantie doorgehakt.

Start Massagepraktijk Ontspanning – Uw masseuse aan huis
Op 12 augustus 2015 schreven wij Massagepraktijk Ontspanning in bij de Kamer van Koophandel. Een eenmanszaak op naam van Nicolien met mij als 2e persoon. 

We hadden geen praktijklocatie, dus viel de keuze van massage aan huis als snel. Niet alleen omdat er geen locatie was – want bij ons thuis zou het ook kunnen -, maar ook omdat Nicolien het heel leuk vond om bij de mensen thuis te komen. Onze slogan werd ook: Massagepraktijk Ontspanning – Masseuse aan huis in Alphen aan den Rijn e.o..

Om snel nieuwe klanten te werven kozen we ervoor om in zee te gaan met Groupon. Dat leverde veel boekingen op, maar nauwelijks inkomsten. Toen de deal over was, besloten we ook om dat niet meer te verlengen. Het was letterlijk water naar de zee brengen. (Tegenwoordig zijn nog maar een handje vol klanten uit 2015 in ons klantenbestand)

Ik (Edwin) was ook regelmatig werkzaam voor de massagepraktijk. Niet dat ik masseerde, maar wel dat ik alle communicatie richting de klanten verzorgde, alle marketing verzorgde en de hele administratie voor mijn rekening nam. Dat laatste vond ik zo leuk, dat ook ik een opleiding ging volgen. Administratie (Praktijk Diploma Boekhouden). Sindsdien mag ik mij officieel geregistreerd boekhouder noemen.

2016

De massagepraktijk moest wel blijven groeien. Dus bedachten we verschillende zaken om aandacht te krijgen. Zelf had ik al een website in elkaar gedraaid, maar zoals ze altijd zeggen: Schoenmaker blijf bij je leest. Hij was leuk om te zien, alleen niet functioneel. Intussen posten we ook regelmatig op Facebook.

Lancering website: MassagepraktijkOntspanning.nl
Een goede website is een grote investering. Iets wat we eigenlijk toen nog niet konden missen. Toch hebben we besloten om de website door een professioneel webbureau te laten maken. Daar waren we heel blij mee. Op massagepraktijkontspanning.nl (website wordt doorgelinkt) hadden wij alle massages uitgelegd en konden de klanten ook direct online boeken. Toen waren we heel blij met hoe wij de website vorm gaven, tegenwoordig doen we het iets anders 🙂

2017

In 2017 ging de groei echt op gang. Er kwamen steeds meer nieuwe klanten via Facebook en via de website. In dit jaar hebben wij ook de strippenkaart en abonnementen toegevoegd. Een gouden idee, want tegenwoordig is meer dan de helft van onze maandelijkse omzet uit een strippenkaart of abonnement.

In 2017 heeft Nicolien een heel aantal extra vaardigheden geleerd. Zo heeft zij de cursus Zwangerschapsmassage, AromaTouch massage en Honing bindweefsel massage gedaan.

2018

In 2018 was ons omslag jaar. Ikzelf had het op mijn werk minder naar mijn zin en door alle ervaringen vanaf de zijlijn met de massages, wilde ik ook gaan masseren. Echter naast een fulltime baan en alle ondersteunende werkzaamheden voor Massagepraktijk Ontspanning was dat echt niet mogelijk. Mijn werkgever zag ook in dat na 13 jaar de samenwerking tot een einde was en na een aantal gesprekken ben ik in goed overleg weggegaan. De weg naar masseren was vrij! 

Edwin start met de Sportmassage opleiding
In september ben ik toen ook begonnen aan de opleiding Sportmassage en verzorging. Wel in de avonduren, want ik was nog wel in loondienst tot januari. Eenmaal vrijgesteld van werk kon ik mij volledig richten op de studie. Die viel niet mee, want masseren is echt heel wat anders dan verkoop en het organiseren van een autoleasemaatschappij.

2019

Toen kwam 2019, het jaar waarin echt alles veranderde. Zowel voor mij als voor Nicolien. In februari slaagde ik met geweldige cijfers voor de theorie. Dat wil zeggen het hele anatomisch lichaam (alle botten en spieren met hun functies,), het fysiologische lichaam (alle organen en stelsels in het lichaam met hun functies en nog een deel theorie over sportmassage zelf. In april mocht ik aanschuiven voor het praktijk examen. Zelf ben ik nooit nerveus, toen ook niet… tot ik moest beginnen. Gelukkig ben ik wel in 1x geslaagd en mag ik mij officieel erkend sportmasseur noemen.

Edwin wordt toegevoegd als 2e masseur
Nu mocht ik echt klanten gaan masseren en dit keer besloten we het echt op eigen kracht te doen. Dus geen groupon of aanbieden voor hele lage prijzen. Kwaliteit stond voorop. Je hebt dan wel een langere adem nodig, want je bent zo een volledige jaar bezig om een klantenkring op te bouwen.

Intussen kwamen steeds meer klanten naar ons thuis voor een massage. Iets wat wij in 2015 niet als plan hadden. Uiteindelijk bleek dat 4 op de 10 klanten bij ons kwamen. De wens van een eigen praktijklocatie was al gegroeid, maar nu moest het toch echt gaan komen. We hebben toen veel gesprekken gevoegd met andere ondernemers die mogelijk een ruimte konden delen, maar het bleef rommelen in onze gedachten. We wilden niet bij een ander, we wilden iets voor ons zelf!

Pand gevonden!
Men zegt altijd: Als je echt iets wilt, en je doet er alles voor en je bent overtuigd dat het lukt, dan lukt het ook! Dat klopt, want in augustus werden wij door een klant van ons geattendeerd op de locatie van de Ouvertureweg 4. Deze locatie kenden we wel, maar nooit aan gedacht dat wij hier terecht konden. Na 2 bezichtigingen en dito gesprekken hebben we de knoop doorgehakt. Dit was onze plek! Samen met een medisch pedicure en acupuncturist. We moesten nog even geduld hebben, want op 1 december 2019 kregen wij de sleutel.

Opening van onze eigen praktijk aan de Ouvertureweg 4 in Alphen aan den Rijn
Nadat we alle meubels, elektrische massagetafel en huiselijke inrichting bij elkaar hadden verzameld, konden we de ruimte inrichten zoals wij dat voor ogen hadden. Het resultaat is geweldig – al zeggen we het zelf 😄. Op 20 december 2019 hebben we de opening van onze praktijklocatie feestelijk gevierd.

Nieuwe bedrijfsnaam
Omdat Massagepraktijk Ontspanning niet echt meer paste bij ons, was dit ook een goede kans om direct met een nieuwe bedrijfsnaam te starten. Dat werd MyoMind Massage – Massage bij mentale en fysieke lichaamsklachten. Myo is latijns voor spier en Mind staat voor de koppeling tussen je geest en je lichaam.

2020

Een nieuw jaar met veel veranderingen. Niet alleen hebben we een nieuwe bedrijfsnaam gekozen, ook ons scala aan massages hebben we geminimaliseerd tot 3 lichaamsmassages en een stoelmassage. Daarnaast hebben we twee speciale massages omgedoopt tot Wellness Treatment.

Corona
15 maart 2020: De dag dat alles in eens anders werd. We moesten dicht vanwege de pandemie van COVID-19 die Corona veroorzaakt. Niemand wist hoe lang we dicht moesten. We hoopten op een paar weken, maar het werden er 9! Ruim 2 maanden geen massages en geen inkomsten. Gelukkig waren we voorbereid en hebben we ons door deze zware periode kunnen slaan.

Nieuwe website: MyoMindMassage.nl
Tijdens de Corona sluiting wilde ik niet stil blijven zitten. De huidige website van Massagepraktijk Ontspanning was volledig op Nicolien gericht en op verschillende plekken aangepast naar de nieuwe massages. Toch klopte de site niet meer met onze beleving. Ik wilde niet meer de site door een extern bureau laten maken en besloot met kunde van Facebook groepen en YouTube zelf de site te maken. In het begin een moeilijk iets, maar met vallen en opstaan heb ik een resultaat neergezet waar ik trots op ben. De nieuwe site van MyoMind Massage (deze website) is volledig gericht op wat wij voor jou kunnen betekenen en op welke wijze wij jouw lichamelijke klachten kunnen op oplossen.

Vennootschap onder Firma
Het was voor ons ook meteen het inzicht dat de eenmanszaak niet handig was. Zeker nu we allebei aan het masseren zijn. Na overleg met onze boekhouder en onze nieuwe boekhoudkantoor hebben we de onderneming met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 omgezet naar een Vennootschap onder firma (VOF) met de naam Ietswaard VOF.
De VOF bestaat uit 2 ondernemers, Edwin en Nicolien Ietswaard en ook 2 handelsnamen: MyoMind Massage en Ietswaard Support. De laatste is echt van mijzelf (Edwin). Hierin geef ik als freelancer andere ondernemers ondersteuning. Komend jaar (2020) zal ik deze activiteiten meer kenbaar maken, maar het zal sowieso in de boekhouding en commerciële support voor zelfstandig professionals zijn.

Jubileum 5 jaar
Intussen is het 12 augustus 2020, 5 jaar na de inschrijving van Massagepraktijk Ontspanning bij de kamer van koophandel. Zoals je net gelezen hebt, is er een hoop gebeurd. Wat de toekomst ons brengt is nog onduidelijk. We zitten nog midden in de Corona-crisis en momenteel lijkt een 2e golf onafwendbaar. Wij blijven positief en gaan vol voor onze geweldige massagepraktijk.

Zien we jou binnenkort ook op de massagetafel?

Deel dit artikel op:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Laat een reactie achter

Andere interessante blog artikelen

Afspraak maken

De agenda is druk! Je kan gewoon boeken in de online agenda. Heb je acute klachten of heb je een cadeaubon?
Neem dan contact op 06-51118473.

Laat je e-mail achter en ontvang onze massagetips

Je ontvangt maximaal 1x per maand een e-mail met massagetips, buiten de informatie die je als klant ontvangt ten behoeve van je boekingen. Je kan je altijd uitschrijven.

Hygiene protocol Covid19

Wij ontraden je vooralsnog een afspraak te maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

1. Mensen van 70 jaar en ouder.
2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:

• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.

Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.

Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.

Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.

Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.

Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.

Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.

Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.

Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.

Mensen met ernstige leverziekte.

 Mensen met ernstig overgewicht (BMI > 40).

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is.

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Je mag geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt: 

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
• (Zeer) ernstige spierpijn, zonder herkenbare oorzaak

Je mag ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot heeft met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

 Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken.

MyoMind Massage - Alphen aan den Rijn

Icons made by Freepik from www.flaticon.com
NGS - Nederlands genootschap voor Sportmassage

MyoMind Massage

IS GEstopt
per 31-12-2022!

Tot onze spijt hebben wij onze massagepraktijk beëindigd.

BEDANKT VOOR DE GEWELDIGE 7 JAREN

MyoMind Massage stopt per 31-12-2022