2018: Op naar een nieuw jaar

Het afgelopen jaar (2018) is werkelijk super snel gegaan. We hebben heel veel bereikt en gedaan en dit is een mooi moment om eens terug te kijken.
We hebben een heleboel nieuwe mensen mogen ontmoeten die bij Nicolien een massage geboekt hebben. Ook hebben we in de massagebranche mooie mensen leren kennen, waarmee we hopelijk in het komende jaar veel kunnen doen. Wat zal je denk ik in het loop van het jaar horen, maar duidelijk is dat we onze dromen verder zullen najagen.

2018 Op naar een nieuw jaar

Wat is er gedaan in 2018

In 2018 hebben we zoals gezegd een hoop gedaan. Het is altijd leuk om een kleine opsomming te houden, gewoon voor de weet.
 • In januari hebben we Moneybird als ons nieuwe boekhoudprogramma gekozen. Dankzij dit gebruiksvriendelijke online programma hebben onze klanten bij elke massage netjes een factuur ontvangen die ze nog eenvoudiger konden betalen met een betaallink via iDeal. We zagen het aantal online betalingen ook met 750% stijgen. Enorm makkelijk en veilig en zijn ook heel blij dat we met minder contanten over straat hoeven.
 • In januari heeft Nicolien de opleiding Atlasmassage en Atlas- & Lumbaalmassage gevolgd bij BackBalance Nederland. Het lijken massages, maar eigenlijk zijn het behandelingen ten bevordering van rug en nekklachten die uit je wervelkolom komen. Helaas is dat heel vaak het geval en zal een normale massage niet het probleem verhelpen, alleen verlichten. Door de techniek van BackBalance Nederland kunnen we zonder kraken de juiste rugwervels corrigeren die net niet lekker zitten. We hebben afgelopen jaar al een heel aantal klanten van ons mogen behandelen en allemaal hebben ze profijt ervan gehad. In november heeft Nicolien een update van deze techniek gedaan, om zodoende nog gerichter de klachten te kunnen behandelen.
 • In mei heeft Nicolien weer mogen masseren voor Samenloop voor Hoop. Tijdens een weekend wordt 24 uur per dag gemasseerd tijdens een wandelevenement waarmee geld wordt opgehaald voor KWF Kankerbestrijdingfonds. Dit jaar was extra speciaal, want het was de 200e keer dat Samenloop voor Hoop georganiseerd werd.
 • Na de zomer is Edwin meer op de voorgrond gekomen. Hij is al sinds de start verantwoordelijk voor alles wat niet met het masseren zelf te maken heeft. Denk hierbij aan de administratie, boekhouding, klant-opvolging, e-mail afhandeling. Vroeger merkte je niet dat hij er was, tegenwoordig staat ook zijn naam op alle correspondentie. Je kan hem voor alle zaken die buiten jouw behandeling zelf vallen bellen op 06-51118473. Omdat hij overdag elders in loondienst werkt, is hij niet altijd goed bereikbaar. Gelukkig hebben we daarvoor e-mail of Whatsapp voor.
 • In september is Edwin begonnen met de opleiding Sportmasseur van MSP opleidingen in Leiden. Dat is pittig! Hij slaat zich er goed doorheen, en hopelijk kan je vanaf medio juni/juli ook bij hem gemasseerd worden. Omdat hij juist de Sportmasseur kan gekozen hebt, zal hij ook opgeleid worden voor krampbestrijding, taping en sportblessure preventie.
 • We hebben in november eindelijk onze nieuwe website mét webshop mogen lanceren. We begonnen er al in februari mee, maar het is gelukt! De lancering is pas het begin, want in de tussentijd zijn we met onze webdesigner Lamper Design nog druk doende met de laatste fouten te verbeteren.
 • Met de kerstdagen hebben wij ons steentje willen bijdragen aan diegene die in 2018 niet zo’n goed jaar hadden. We hebben via Facebook een oproep gedaan om iemand anders in het zonnetje te zetten. Uit de namen hebben we een winnaar gekozen en die ontvangt in januari voor haar en haar dochter een heerlijke massage. Uiteraard zonder kosten.

Wat cijfers over 2018

Elk jaar stellen we doelen. Want zonder doelen weet je nooit wat je potentieel is. Deze doelen kunnen verschillend zijn: Persoonlijk, Financieel, Aantallen, Ontwikkeling. Voor dit jaar hadden we een aantal doelen gesteld die bijna allemaal behaald zijn. ?
 • 539 massages waarvan 90% 45 minuten massages
 • 103 personen gemasseerd, waarvan 92 uit Alphen aan den Rijn of Woubrugge komen
 • 52 nieuwe klanten met een kennismakingsmassage
 • 23 lopende abonnementen
 • 13 verkochte strippenkaarten van 3, 5 of 10 massages

Wat zijn de plannen voor 2019

 • Voor het nieuwe jaar hebben we plannen om onze diensten verder uit te breiden. Onze droom is een Massagepraktijk met een schitterende locatie in Alphen aan den Rijn waarbij wij en een aantal andere masseurs zoveel mogelijk facetten van de branche aanbieden. Je kan dan denken aan onze ontspanningsmassages en Nek- & rugpijn methode behandelingen, maar ook de sportmassages, taping, stoelmassage (voor bedrijven), voetreflexzone massage.
 • Hopelijk behaalt Edwin in juni zijn diploma Sportmasseur.

 • We richten ons weer op 500+ massages en zullen onze abonnementen extra promoten. We gaan voor de 30 lopende abonnementen in december 2019.

We wensen jou een Geweldig, Gezond, Gelukkig  2019 en verwelkomen je uiteraard graag.

Met warme groet,

Edwin en Nicolien Ietswaard

Deel dit artikel op:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Laat een reactie achter

Andere interessante blog artikelen

Afspraak maken

De agenda is druk! Je kan gewoon boeken in de online agenda. Heb je acute klachten of heb je een cadeaubon?
Neem dan contact op 06-51118473.

Laat je e-mail achter en ontvang onze massagetips

Je ontvangt maximaal 1x per maand een e-mail met massagetips, buiten de informatie die je als klant ontvangt ten behoeve van je boekingen. Je kan je altijd uitschrijven.

Hygiene protocol Covid19

Wij ontraden je vooralsnog een afspraak te maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

1. Mensen van 70 jaar en ouder.
2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:

• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.

Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.

Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.

Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.

Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.

Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.

Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.

Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.

Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.

Mensen met ernstige leverziekte.

 Mensen met ernstig overgewicht (BMI > 40).

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is.

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Je mag geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt: 

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
• (Zeer) ernstige spierpijn, zonder herkenbare oorzaak

Je mag ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot heeft met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

 Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken.

MyoMind Massage - Alphen aan den Rijn

Icons made by Freepik from www.flaticon.com
NGS - Nederlands genootschap voor Sportmassage

MyoMind Massage

IS GEstopt
per 31-12-2022!

Tot onze spijt hebben wij onze massagepraktijk beëindigd.

BEDANKT VOOR DE GEWELDIGE 7 JAREN

MyoMind Massage stopt per 31-12-2022