AromaTouch Treatment

AromaTouch Treatment

Met de kracht van etherische oliën komt uw lichaam in diepe ontspanning.
De AromaTouch Treatment is een klinische benadering om etherische oliën toe te passen. Tijdens de massage werken we  langs de meridiaan energiebanen en de inwendige contactpunten van de rug en voeten. Deze behandeling adviseren we bij o.a. pijnklachten, stress, verminderde weerstand en vermoeidheid.

De meeste mensen ervaren tegenwoordig meer stress dan hun lichaam en geest aankan. Stress kan voor veel ongemak zorgen in het lichaam. Daarom focust AromaTouch als eerst op het verminderen van stress. Je lichaam ontspant en een ontspannen lichaam kan beter de aangebrachte essentiële oliën opnemen.

Wat wordt behandeld in een AromaTouch Treatment

Het doel van deze AromaTouch treatment is het sympathische- en het parasympatische zenuwstelsel van het lichaam weer in evenwicht te brengen. Deze massage is ontwikkeld door Dr. David Hill. De massage is zowel eenvoudig als intuïtief en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende soorten etherische olie die zorgen voor een ongeëvenaarde ervaring, waarbij uw lichaam weer helemaal in balans komt.

Bij een AromaTouch treatment wordt er gebruik gemaakt van 8 verschillende oliën. Met deze oliën wordt er langs de energiebanen in het lichaam gewerkt van de rug tot aan de voeten. Hierdoor komt het lichaam tot rust en wordt het lichaam weer terug in balans gebracht.

De massage bevat 4 primaire stappen:

AromaTouch Treatment
Joyce Koster

Rating starRating starRating starRating starRating star

De duo massages zijn heerlijk, een echte aanrader voor iedereen! Je kruipt lekker rozig en ontspannen de bank op.

De meeste mensen ervaren tegenwoordig meer stress dan hun lichaam en geest aan kan. Stress kan voor veel ongemak zorgen in het lichaam. Daarom focust AromaTouch als eerst op het verminderen van stress.  Uw lichaam ontspant en een ontspannen lichaam kan beter de aangebrachte essentiële oliën opnemen.

Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden. De tweede fase van de AromaTouch focust zich daar waar het nodig is het immuunsysteem een boost te geven. Hoe beter ons immuunsysteem, hoe beter ons lichaam in staat is zich te verdedigen.

In de derde fase focust de AromaTouch op het terugdringen van pijn en ontstekingen. Dat pijn niet leuk is dat weten we allemaal, maar wist u dat aanhoudende ontstekingen vaak de oorzaak zijn van chronische aandoeningen? De twee oliën ondersteunen uw lichaam in dit proces.

Door deze drukke maatschappij ervaren we vaak een vlucht of vechtreactie. We zijn dan in uiterste paraatheid en kunnen dan heel snel denken en reageren. Wanneer deze toestand te lang aanhoud, eist het zijn tol op ons lichaam. Daarom is het belangrijk om uw lichaam in balans te brengen.

Iedere stap in het proces omvat 2 etherische oliën, enkelvoudig of samengesteld, die heel systematisch stress factoren aan het autonome zenuwstelsel verminderen en in balans brengen.

De werkwijze

Bij een massage aan huis komt Nicolien naar jou toe op de geboekte tijd en plaats. Je ziet haar aankomen in de duidelijk herkenbare auto van Massagepraktijk Ontspanning. Eenmaal aangebeld heeft ze een grote tas mee en natuurlijk een massagetafel. Hiervoor heeft ze in de (huis)kamer wat ruimte nodig. Minimaal 1,50 x 3,00 meter.

In de tijd dat zij alles klaarzet, heb jij rustig de gelegenheid om je uit te kleden. Niet helemaal, tot het ondergoed is precies goed. Hou hierbij wel rekening dat er altijd wat olie op je kleding zou kunnen komen. Dat zou zonde zijn van je dure lingerie.

Wat heeft ze allemaal meegenomen?

 • Een professionele (houten) massagetafel met comfortabele bekleding.
 • Op kokosolie gebaseerde basisolie.
 • 8 verschillende etherische oliën van DoTerra
 • Een aantal handdoeken.
 • Hygiënische doeken voor de hoofdsteun.

Tijdens de massage lig je op je buik op de massagetafel en de massage wordt zachtjes opgebouwd met een beperkte hoeveelheid massage-olie. Nicolien voelt altijd eerst aan waar je spanning zit en zal daarom tijdens de massage met verschillende technieken werken. Je ervaart hierdoor het optimale ontspanningsgevoel. We maken gebruik van 8 verschillende etherische oliën van DoTerra. Een paar druppels per olie is genoeg voor een ongekend effect.

Ontspanningsniveau 95%
0%
Gevoeligheid 20%
0%
Werkzaam bij stress 85%
0%
Werkzaam bij vermoeidheid 65%
0%
Reiniging van afvalstoffen 75%
0%
Aroma touch massage doTERRA

Functie van de verschillende oliën

Welke functie de verschillende oliën hebben staat hieronder beschreven:

 • Stress
  Balance: Deze mix van 4 oliën creëert een goed gevoel, is kalmerend, ontspannend en zorgt voor verbinding.
  Lavendel: Deze olie is ontspannend, verzachtend & helend voor de huid, vermindert angst en helpt bij allergieën.
 • Afweersysteem
  Melaleuca: Deze olie, ook wel bekend als “tea tree”, werkt sterk tegen bacteriën, schimmels en parasieten.
  On Guard: Deze mix van 5 oliën werkt desinfecterend en ondersteunt het immuunsysteem.
 • Ontstekingen
  Aroma Touch: Deze mix van 4 oliën verzacht de huid en verbetert de doorbloeding van de huid.
  Deep Blue: Deze mix van 6 oliën geeft ontspanning bij pijnlijke spieren en gewrichten en werkt ontstekingsremmend.
 • Homeostase (balans zenuwstelsel)
  Wild Orange: Deze olie ondersteunt het afweersysteem, werkt stemming verhogend en helpt bij stress gerelateerde angsten.
  Peppermint: Deze olie is verfrissend, geeft energie, ondersteunt het spijsverteringssysteem, ontspant de huid en is temperatuur verlagend.

Na 45 tot 50 minuten is de massage klaar en kom je voorzichtig van de tafel af. Je kan nog wat rozig zijn. Door de ontspanning is het handig om niet te snel op te staan. Dan wordt je draaierig.

Advies na een AromaTouch Treatment

Direct na de massages is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen antistoffen afvoeren en heeft hiervoor vocht nodig. Neem ook even een half uurtje rust. Ga dus niet direct fysiek of mentaal aan de slag. Neem even je tijd om bij te komen.
Na het half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dat helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderd voor je hoofd.

Afhankelijk van je klachten kan je na een week al een nieuwe massage krijgen. De meeste klanten kiezen voor een maandelijkse massage, puur voor het onderhoud. Heb je na 1 tot 2 weken weer klachten? Twijfel niet en maak een nieuwe afspraak via de online boekingsagenda of persoonlijk via de telefoon.

Begin vandaag met een gezonder leven.

Boek een AromaTouch Treatment!
60 minuten behandeling voor 60,-