Sport & Spierpijn massage

Sport & Spierpijn massage

Je denkt niet alleen aan je lichaam; je werkt er ook aan! Je hebt net een stevige training achter de rug en je zit letterlijk nog uit te rusten in de stoel. Je hartslag daalt rustig. “Even snel douchen”, denk je. Je loopt naar boven en intussen voel je de kramp in je kuit schieten. Dat is pijnlijk! Even los masseren onder de douche, dan gaat het weer over. Een paar uur later voel je nog steeds de gevolgen ervan. Was de training dan zo zwaar? Zometeen maar direct de masseur bellen, want anders wordt die wedstrijd komend weekend niet veel.
Een Sportmassage is dé manier om je lichaam (spieren) in een goede conditie te houden. Ben je een fanatiek sporter dan is het zelfs aan te bevelen om regelmatig een goede Sportmassage voor jezelf in te plannen. Door middel van een goed uitgevoerde massage wordt de doorbloeding gestimuleerd, waardoor afvalstoffen afgevoerd worden met als doel om de spieren te laten ontspannen. Dit werkt herstel bevorderend.
De Sport & Spierpijn massage is geschikt voor niet-sporters tot aan top-sporters en helpt jou de belaste spieren te laten ontspannen. Met deze massage kijken we verder naar je bewegingsapparaat dan in een Stress & Ontspanning massage. Zo kan een fysieke inspectie en een functie-onderzoek onderdeel zijn van de behandeling. We kijken dan wat de oorzaak is van je fysieke klachten die ontstaan zijn tijdens een sportieve prestatie.

Wat doet een Sport & Spierpijn massage?

 • Houdt je spieren soepel
 • Houdt je lichaam in een goede conditie
 • Kan herstel en prestatiebevorderend werken
 • Zorgt voor een algehele ontspanning
 • Kan blessures helpen voorkomen
 • Kan het algemeen welbevinden bevorderen
 • Hersteld je verloren spierkracht
 • Versnelt je spierherstel
 • Maakt verkrampte spieren weer los
 • Zorgt voor meer bewegelijkheid
 • Geeft je extra energie
Sport en Spierpijn massage
Erna Vlot

Tijdens het intake-gesprekje voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze wist meteen waar de stramme spieren zaten. De massage was stevig, maar super ontspannend. Voor herhaling vatbaar!

Amanda Bouter

Heerlijk om een massage te krijgen van deze dame. Ze weet wat ze doet en het is heerlijk ontspannen als ze er is.

Joyce Koster

De duo massages zijn heerlijk, een echte aanrader voor iedereen! Je kruipt lekker rozig en ontspannen de bank op.

Bas de Vries

Eerst de pijn daarna de ontspanning 🙂 ben erg blij met de keuze om met massagepraktijk Ontspanning in zee te gaan.

Tanja de Vrind

We hebben al een paar keer mogen genieten van de heerlijke massages. Nicolien is een fijne, kundige masseuse die we iedereen van harte kunnen aanbevelen!

Dorine Stokkel

Prettige handen die weten wat ze doen, beslist een aanrader !

Rogier Oskam

Niks prettiger dan thuis gemasseerd te worden. Een warme prettige professionele masseuse waar je veilig bij voelt en dus zeker kan aanbevelen.

Rachelle Smits

Enorm genoten! Helemaal ontspannen!

Joke Beukeboom-den Hartog

Een heerlijke massage gehad. Voor herhaling vatbaar.

Patty Swart

Heerlijke massage gehad, lekker ontspannend en de knopen zijn verdwenen.

Sylvia Klepke

Een fijne massage gehad. Stevige hand en voelt goed aan waar de klachten zitten.

Gregory Bosman

Echt heerlijk genoten van een ontspannende massage, echt een super professionele dame. Dit is echt een aanrader.

Iris van Dorssen

De klassieke ontspanningsmassage is wat steviger en werkt meer op de spieren om knopen weg te masseren.

Maarjanne van Kampen

In een woord super!

Wat wordt behandeld in een Sport & Spierpijn massage

Bij een Sport & Spierpijn massage worden specifieke spier- en gewrichtsklachten behandeld en is geschikt voor niet-sporters tot zeer actieve sporters. De massage is intensief en oplossingsgericht. Het doel is blessurepreventie en het behouden én verbeteren van de fysieke gesteldheid. De Sportmassage kan als voorbereiding worden gegeven voor een training of wedstrijd (stimulerende massage), of ná de training of wedstrijd als herstellende massage (sederende massage). Er zijn twee type sportmassages die gebruikt kunnen worden: Sederende sportmassage of Stimulerende sportmassage. Omdat elke sporter uniek is, wordt de Sport & Spierpijn massage persoonlijk op jouw fysieke klachten en behandelplan afgestemd.

De werkwijze

Voor de massage hoef jij alleen een vrolijke humeur mee te nemen. Alle benodigdheden hebben wij klaar staan.
Bij een massage aan huis zijn we bij jou op de geboekte tijd en plaats. Je kan Nicolien of Edwin zien aankomen in de duidelijk herkenbare auto van Massagepraktijk Ontspanning, met uiteraard alle benodigdheden. Voor een massage aan huis hebben we in de (huis)kamer wat ruimte nodig. Minimaal 1,50 x 3,00 meter.

In de tijd dat alles wordt klaarzet, heb jij rustig de gelegenheid om je uit te kleden. Niet helemaal, tot het ondergoed is precies goed. Hou hierbij wel rekening dat er altijd wat olie op je kleding zou kunnen komen. Dat zou zonde zijn van je dure lingerie.

Wat staat er allemaal voor jou klaar?

 • Een aantal handdoeken.
 • Hygiënische doeken voor de hoofdsteun.
Ontspanningsniveau 70%
0%
Gevoeligheid 65%
0%
Herstel van sportprestatie 85%
0%
Verhelpen van spierknopen 95%
0%
Reiniging van afvalstoffen 75%
0%

Tijdens de massage lig je op je buik op de massagetafel en de massage wordt zachtjes opgebouwd met een beperkte hoeveelheid massage-olie. We voelen altijd eerst aan waar je spanning zit en zal daarom tijdens de massage met verschillende technieken werken. Je ervaart hierdoor het optimale ontspanningsgevoel.

Na de massage klaar en kom je voorzichtig van de tafel af. Je kan nog wat rozig zijn. Door de ontspanning is het handig om niet te snel op te staan. Dan wordt je draaierig.

Advies na een Sport & Spierpijn massage

Direct na de massages is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen antistoffen afvoeren en heeft hiervoor vocht nodig. Neem ook even een half uurtje rust. Ga dus niet direct fysiek of mentaal aan de slag. Neem even je tijd om bij te komen.
Na het half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dat helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderd voor je hoofd.

Afhankelijk van je klachten kan je na een week al een nieuwe massage krijgen. De meeste klanten kiezen voor een maandelijkse massage, puur voor het onderhoud. Heb je na 1 tot 2 weken weer klachten? Twijfel niet en maak een nieuwe afspraak via de online boekingsagenda of persoonlijk via de telefoon.

Begin vandaag met een gezonder leven.

Boek een massage!
60 minuten behandeling vanaf 50,-