Sport & Spierpijn massage bij MyoMind Massage

Sport & Spierpijn massage. Voor diegene die regelmatig sport.

Alphen aan den Rijn, 30 november 2019

In het tweede bericht hebben we verteld over de Klacht & Ongemak massage. We zijn nu alweer over de helft heen met de derde massage. In dit bericht vertellen we wat de Sport & Spierpijn massage voor jou inhoudt.

Sport en Spierpijn massage

Wat is een Sport & Spierpijn massage.

Iedereen is – denk ik – wel bekend met de term Sportmassage. Een massagevorm die bekend staat als stevig en om die reden vaak ook gekozen wordt boven een andere massagevorm als mensen spierklachten hebben. Toch is dat niet helemaal waar! De Sportmassage is wel steviger dan een Stress & Ontspanning massage maar naast het masseren kijk Edwin – hij is de Sportmasseur binnen MyoMind Massage [mie-o-mijnd massage] – naar meer zaken voordat je überhaupt op de tafel gaat liggen.

Voorheen heette de Sport & Spierpijn massage bij ons F.I.T. Sportmassage. F.I.T. staat voor Fast Insury Treatment en is tegelijkertijd ook het merk van de massageolie en massagebalsem waarmee de sportmassage gegeven werd. Daarin veranderd niets na de naamswijziging naar Sport & Spierpijn massage. Het is in de 3-luik van massages wel direct duidelijk dat deze massage bestemd is voor sportklachten die ontstaan zijn na een sportprestatie. Ook kan je heel goed vóór de sportprestatie een massage afnemen.

Stimulerende of sederende sportmassage

Als je vóór een sportprestatie een massage neemt noemen wij dat een stimulerende massage. In deze massage peppen we je lichaam en je spieren op om zo goed mogelijk te beginnen aan de training of wedstrijd. Deze massage is sneller qua tempo en wordt afgesloten met een ritmische kloppingen. De massage wordt vaak ongeveer 30 minuten tot een uur voor de inspanning gedaan, waarna je opbouwend kan starten met de warming-up. De massages zijn korter dan een reguliere massage. De korte massages (15-30 minuten) staan niet in ons massage-menu, maar als jij een extra set handen nodig hebt voor jezelf of je team, dan komt Edwin ook daarvoor naar je toe. Vraag om de tarieven die gelden bij een sportevenement.

Na de sportprestatie kan je ter bevordering van je herstel ook een sederende sportmassage ontvangen. Dit is een massage waarbij we zorgen dat je minder last krijgt van spierpijn en zorgen we ervoor dat je lichaam sneller kan herstellen. Deze massage wordt 30 minuten na afloop gegeven. Die tijd heeft je lichaam even nodig om af te koelen en weer in ‘normale modus’ te komen. In een uur tijd worden alle belangrijke delen van je lichaam behandeld. Specifiek gericht op jou en jouw sport.

In de massagepraktijk geven we meestal een sederende massage. Deze mag dus ook na 1 of meerdere dagen na de prestatie ontvangen worden.

Voor wie is deze massage geschikt?

Zoals we al eerder vertelden is deze massage bedoelt voor sportieve (en actieve) mensen. Je hoeft echt geen wedstrijdsporter te zijn. Als je met regelmaat stevig wandelt of fietst (op een mountainbike of racefiets), golft, tennist, turnt, voetbalt, enz…enz… dan vinden ook jouw spieren het heerlijk om even vertroeteld te worden. De frequentie van de Sport & Spierpijn massage is afhankelijk hoe intensief jij sport. Praat er eens over met Edwin.

P.s. Wist je dat Edwin in het (verre) verleden zelf topsporter is geweest? Hij heeft gewielrend in de weg-selectie van Zuid Holland en was specialist op de wielerbaan. Dat is een ovale (houten) baan van 250 tot 333 meter waar heel hard gereden wordt. Hij weet dus uit persoonlijke ervaring wat sport, inspanning en rust doet met je lichaam (en mind/ geest).

Blessure klachten?

Heb jij momenteel een blessure? Tijdens het herstel kan een massage veel baat hebben. Wanneer je weer gemasseerd mag worden is afhankelijk van het soort blessure en de (pijn)klachten die je ervan hebt. Overleg met je (sport)arts of fysiotherapeut of en wanneer een massage weer mag.

Direct een massage boeken?

De losse Sport & Spierpijn massage kost € 50,- in de massagepraktijk en duurt 60 minuten. Je kan ook kiezen voor een behandeling bij je thuis vanaf € 55,-. Edwin komt dan naar jou toe met alle benodigdheden. Jij hoeft alleen ruimte te maken in de (huis)kamer. Als je kiest voor meer behandelingen dan kan je een strippenkaart of abonnement nemen. Je ontvangt dan tot 10% korting op de behandeling.

Tip: Boek Edwin voor een sportevenement.
Je kan hem voor de hele dag boeken tegen een dagtarief. tijdens deze dag is hij jullie verzorger. Dat houd in dat hij voor en na de sportmassage het team masseert (afhankelijk van het aantal teamleden) en kan hij tijdens de wedstrijd voor de verzorging zorgen. Interesse? Bel Edwin even op: 06-51118473.

Gerelateerde berichten

Wat vind jij ervan?