Op naar een nieuw jaar 2018 > 2019

Op naar een nieuw jaar! 2019

Het afgelopen jaar (2018) is werkelijk super snel gegaan. We hebben heel veel bereikt en gedaan en dit is een mooi moment om eens terug te kijken.
We hebben een heleboel nieuwe mensen mogen ontmoeten die bij Nicolien een massage geboekt hebben. Ook hebben we in de massagebranche mooie mensen leren kennen, waarmee we hopelijk in het komende jaar veel kunnen doen. Wat zal je denk ik in het loop van het jaar horen, maar duidelijk is dat we onze dromen verder zullen najagen.

Op naar een nieuw jaar 2018 > 2019

Wat is er gedaan in 2018

In 2018 hebben we zoals gezegd een hoop gedaan. Het is altijd leuk om een kleine opsomming te houden, gewoon voor de weet.?

 • In januari hebben we Moneybird als ons nieuwe boekhoudprogramma gekozen. Dankzij dit gebruiksvriendelijke online programma hebben onze klanten bij elke massage netjes een factuur ontvangen die ze nog eenvoudiger konden betalen met een betaallink via iDeal. We zagen het aantal online betalingen ook met 750% stijgen. Enorm makkelijk en veilig en zijn ook heel blij dat we met minder contanten over straat hoeven.
 • In januari heeft Nicolien de opleiding Atlasmassage en Atlas- & Lumbaalmassage gevolgd bij BackBalance Nederland. Het lijken massages, maar eigenlijk zijn het behandelingen ten bevordering van rug en nekklachten die uit je wervelkolom komen. Helaas is dat heel vaak het geval en zal een normale massage niet het probleem verhelpen, alleen verlichten. Door de techniek van BackBalance Nederland kunnen we zonder kraken de juiste rugwervels corrigeren die net niet lekker zitten. We hebben afgelopen jaar al een heel aantal klanten van ons mogen behandelen en allemaal hebben ze profijt ervan gehad. In november heeft Nicolien een update van deze techniek gedaan, om zodoende nog gerichter de klachten te kunnen behandelen.
 • In mei heeft Nicolien weer mogen masseren voor Samenloop voor Hoop. Tijdens een weekend wordt 24 uur per dag gemasseerd tijdens een wandelevenement waarmee geld wordt opgehaald voor KWF Kankerbestrijdingfonds. Dit jaar was extra speciaal, want het was de 200e keer dat Samenloop voor Hoop georganiseerd werd.
 • Na de zomer is Edwin meer op de voorgrond gekomen. Hij is al sinds de start verantwoordelijk voor alles wat niet met het masseren zelf te maken heeft. Denk hierbij aan de administratie, boekhouding, klant-opvolging, e-mail afhandeling. Vroeger merkte je niet dat hij er was, tegenwoordig staat ook zijn naam op alle correspondentie. Je kan hem voor alle zaken die buiten jouw behandeling zelf vallen bellen op 06-51118473. Omdat hij overdag elders in loondienst werkt, is hij niet altijd goed bereikbaar. Gelukkig hebben we daarvoor e-mail of Whatsapp voor.
 • In september is Edwin begonnen met de opleiding Sportmasseur van MSP opleidingen in Leiden. Dat is pittig! Hij slaat zich er goed doorheen, en hopelijk kan je vanaf medio juni/juli ook bij hem gemasseerd worden. Omdat hij juist de Sportmasseur kan gekozen hebt, zal hij ook opgeleid worden voor krampbestrijding, taping en sportblessure preventie.
 • We hebben in november eindelijk onze nieuwe website mét webshop mogen lanceren. We begonnen er al in februari mee, maar het is gelukt! De lancering is pas het begin, want in de tussentijd zijn we met onze webdesigner Lamper Design nog druk doende met de laatste fouten te verbeteren.
 • Met de kerstdagen hebben wij ons steentje willen bijdragen aan diegene die in 2018 niet zo’n goed jaar hadden. We hebben via Facebook een oproep gedaan om iemand anders in het zonnetje te zetten. Uit de namen hebben we een winnaar gekozen en die ontvangt in januari voor haar en haar dochter een heerlijke massage. Uiteraard zonder kosten. ?

Wat cijfers over 2018

Elk jaar stellen we doelen. Want zonder doelen weet je nooit wat je potentieel is. Deze doelen kunnen verschillend zijn: Persoonlijk, Financieel, Aantallen, Ontwikkeling.

Voor dit jaar hadden we een aantal doelen gesteld die bijna allemaal behaald zijn. ?

 • 539 massages waarvan 90% 45 minuten massages
 • 103 personen gemasseerd, waarvan 92 uit Alphen aan den Rijn of Woubrugge komen
 • 52 nieuwe klanten met een kennismakingsmassage
 • 23 lopende abonnementen
 • 13 verkochte strippenkaarten van 3, 5 of 10 massages

Wat zijn de plannen voor 2019

 • Voor het nieuwe jaar hebben we plannen om onze diensten verder uit te breiden. Onze droom is een Massagepraktijk met een schitterende locatie in Alphen aan den Rijn waarbij wij en een aantal andere masseurs zoveel mogelijk facetten van de branche aanbieden. Je kan dan denken aan onze ontspanningsmassages en Nek- & rugpijn methode behandelingen, maar ook de sportmassages, taping, stoelmassage (voor bedrijven), voetreflexzone massage.

Weet jij nog iemand die die samenwerking wel ziet zitten in Alphen aan den Rijn? Of een mooie (en vooral betaalbare) locatie met parkeergelegenheid? Laat het ons dan weten en neem contact met ons op ?

 • Hopelijk behaalt Edwin in juni zijn diploma Sportmasseur.
 • We richten ons weer op 500+ massages en zullen onze abonnementen extra promoten. We gaan voor de 30 lopende abonnementen in december 2019.

We wensen jou een Geweldig, Gezond, Gelukkig  2019 en verwelkomen je uiteraard graag.

Met warme groet,

Edwin en Nicolien Ietswaard

Gerelateerde berichten

Wat vind jij ervan?