Hoofdpijn na een ontspannende massage

Ken je dat? Na een heerlijke ontspannende massage krijg je last van hoofdpijn. Je bent niet de enige die dat heeft!

Hoofdpijn na een massage is heel normaal. Dit is een signaal van het lichaam dat er door de massage bepaalde processen in werking zijn gesteld. Je lichaam geeft simpel weg aan dat het lichaam iets nodig hebt. Je kunt deze hoofdpijn voorkomen, echter is het belangrijk te weten wat de oorzaak van deze hoofdpijn kan zijn.

Vrouw met hoofdpijn na een massage

Er zijn verschillende oorzaken voor deze hoofdpijn en er zijn ook verschillende mogelijkheden die je kan doen om dit te voorkomen.

Uitdrogingsverschijnsel

De meest voorkomende oorzaak van de hoofdpijn na een massage is door uitdroging. Doordat er bij een massage heel veel warmte vrij komt gaan bloedvaten en haarvaten zich verwijden. Doordat deze bloedvaten en haarvaten dat doen wordt de bloedsomloop geoptimaliseerd en daarbij helpt de druk die tijdens de massage uitgeoefend wordt daar ook aan bij. Hierdoor is het gevolg dat water sneller het lichaam verlaat dus wie niet voldoende water drinkt voor en na de massage kan last krijgen van hoofdpijn als uitdrogingsverschijnsel.

Tijdens deze massage worden triggerpoints en/of spierknopen niet direct behandeld. Dit verstoort de rust in je lichaam en in je hoofd. Als je wel wilt dat deze behandeld worden kan je beter een Klacht & Ongemak massage kiezen. Maar daar vertellen we volgende keer over.

Verandering in bloedcirculatie

Door optimalisatie van de bloedsomloop gaan bloedvaten zich verwijden en doordat dit gebeurd verbeterd de toevoer naar de organen en gaan spieren ontspannen, maar ook de hersenen moeten meer bloed gaan verwerken. Het uitzetten van de bloedvaten en de extra verhoogde toevoer van het bloed naar de hersenen kan ervoor zorgen dat de ontvanger last krijgt van hoofdpijn. Het dan ook van belang dat de masseur een massage langzaam opbouwt.

Hoofdpijn?

Heb jij regelmatig last van hoofdpijn, pijn achter je ogen of een drukkend gevoel? De kans is groot dat het stressniveau verhoogd is. Let daarvoor op. Om je lichaam de rust te geven waar het zo om vraagt, kan je verschillende zaken doen:

Bloedsuiker gehalte veranderingen

Door een Stress & Ontspanningsmassage krijgt het lichaam te kampen met een wisseling in het bloedsuikergehalte. Door de massage kan het niveau aan adrenaline en noradrenaline in het bloed afnemen en deze hormonen bepalen juist je bloedsuikerspiegel. Als de bloedsuikerspiegel snel daalt kan dit leiden tot duizeligheid, trillerigheid en hoofdpijn. Een goed advies is om u nooit te laten masseren op een lege maag. Daarnaast adviseer ik ook om na het masseren een glas sap te drinken.

Tijdens deze massage worden triggerpoints en/of spierknopen niet direct behandeld. Dit verstoort de rust in je lichaam en in je hoofd. Als je wel wilt dat deze behandeld worden kan je beter een Klacht & Ongemak massage kiezen. Maar daar vertellen we volgende keer over.

Te veel druk tijdens de massage

Heb je nog nooit een massage gehad? Dan kan de diepe druk van de massage hoofdpijn en spierpijn verzorgen. Dit gebeurd puur omdat de spieren nog niet gewend zijn. Je kan het beste voor de massage aangeven dat je voor het eerst gemasseerd wordt. Met deze informatie ik namelijk de behandeling geleidelijk opbouwen.

Hoe voorkom je hoofdpijn na een massage?

Een eerste stap met het voorkomen van hoofdpijn is om voorafgaand goed te drinken, want hierdoor kan je lichaam goed herstellen na de massage en kan het afvoeren van de afstoffen beginnen. Om uw suikergehalte op peil te houden is het verstandig om ongeveer 30 minuten voor de massage iets zoets te eten. Als laatste kan je lichte stretch oefeningen van te voren doen. Hierdoor zijn de spieren al een beetje op gewarmd en gaat het bloed al wat sneller stromen door uw lichaam. Hierna ben je helemaal klaar voor een massage.

Direct een massage boeken?

Je kan een losse massage direct boeken via onze online boekingsagenda. De tarieven staan erbij. Of kijk op onze tarievenpagina.

Tip: Uiteraard kan je ook een duo massage boeken voor jou en je partner. Samen genieten van een massage door één of twee masseurs. Boeken kan dan het beste telefonisch op 06-51118473 (Edwin).

Boek een massage
Begin vandaag met een gezonder leven

Een losse massage voor €65,-

Duur: 60 minuten

Deel dit artikel op:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Laat een reactie achter

Andere interessante blog artikelen
5 handige video rekoefeningen voor zelfmassage tijdens de lockdown
Nicolien Ietswaard

5 handige rekoefeningen voor zelfmassage tijdens de lockdown

Wij geven je 5 handige rekoefeningen voor zelfmassage zodat je weer fit verder kan. Werk je in de bouw of ben je professioneel sporter of zit je de hele dag achter een computer? Iedereen weet dat langdurig in één houding zitten niet best is voor je lichaam en geest. Je lichaam spant zich continue aan en dat brengt fysieke ongemakken met zich mee.

Lees verder »
Afbeelding 492 Stress en Ontspanning massage bij MyoMind Massage
Edwin Ietswaard

Wat is een Stress & Ontspanning massage

De Stress & Ontspanning massage is de opvolger van de zachte ontspanningsmassage. Een rustgevende massage waarbij we extra aandacht geven aan mentale lichaamsklachten, waarbij jij een volledig uur kan ontspannen. De kans bestaat dat je niet alles meemaakt, omdat je weggedoezeld.

Lees verder »

Afspraak maken

De agenda is druk! Je kan gewoon boeken in de online agenda. Heb je acute klachten of heb je een cadeaubon?
Neem dan contact op 06-51118473.

Laat je e-mail achter en ontvang onze massagetips

Je ontvangt maximaal 1x per maand een e-mail met massagetips, buiten de informatie die je als klant ontvangt ten behoeve van je boekingen. Je kan je altijd uitschrijven.

Hygiene protocol Covid19

Wij ontraden je vooralsnog een afspraak te maken als je behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

1. Mensen van 70 jaar en ouder.
2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:

• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.

Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.

Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.

Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.

Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.

Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.

Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.

Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.

Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.

Mensen met ernstige leverziekte.

 Mensen met ernstig overgewicht (BMI > 40).

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is.

Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Je mag geen afspraak maken als je één van onderstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) hebt: 

Neusverkoudheid
Loopneus
Niezen
Keelpijn
Lichte hoest
Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
• (Zeer) ernstige spierpijn, zonder herkenbare oorzaak

Je mag ook geen afspraak maken indien je een huisgenoot heeft met één van bovenstaande verschijnselen (verkoudheidsklachten) met ook koorts en/of benauwdheid.

 Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken.

MyoMind Massage - Alphen aan den Rijn

Icons made by Freepik from www.flaticon.com
NGS - Nederlands genootschap voor Sportmassage

MyoMind Massage

IS GEstopt
per 31-12-2022!

Tot onze spijt hebben wij onze massagepraktijk beëindigd.

BEDANKT VOOR DE GEWELDIGE 7 JAREN

MyoMind Massage stopt per 31-12-2022